Menekültügy In this Wednesday, April 20, 2016 photo, refugees and migrants line up to receive their lunch at the former prison of De Koepel in Haarlem, Netherlands. With crime declining in the Netherlands, the country is looking at new ways to fill its prisons. The government has let Belgium and Norway put prisoners in its empty cells and now, amid the huge flow of migrants into Europe, several Dutch prisons have been temporarily pressed into service as asylum seeker centers. (AP Photo/Muhammed Muheisen)

2016. 05. 19.

Nem vicc: Hollandiában börtönökbe pakolják a migránsokat (képgalériával)Hollandiában megtalálták a megoldást, hogy mire használják a kihasználatlan börtöncellákat. Korábban Belgiumnak és Norvégiának kölcsönözték ki, de ma már menekültszállóként funkcionálnak.

A börtönöket természetesen átalakították, de a vastag cellaajtók és rácsok az ablakon még emlékeztetnek az eredeti funkcióra.

Az Associated Press beszámolója alapján az elhelyezett menekültek nem panaszkodnak a szállásra, csak az ételre. A 16 éves Abdul Moeen Alhaji örül az arnhemi börtöncellának, miután korábban egy sátorban lakott egy Nijmegen város melletti táborban.

„Nem érzem úgy, mintha börtön lenne” – nyilatkozta. „Az a fontos, hogy biztonságban vagyunk.”

Orientalista.hu – Jack Fall

Címkék: ,


Back to Top ↑