Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 04. 01.

Újabb gyilkos merénylet Diyarbakirban

2016. 04. 01.

Autóba rejtett pokolgép robbant, áldozatok is vannak.

Hivatalos források szerint legkevesebb hét rendőr halt meg, és összesen 27-en sebesültek meg a csütörtöki törökországi merényletben. A sérültek közül 14-en civilek.

– Nem vagyunk tovább türelmesek a terrortámadásokkal kapcsolatban. Remélem, hogy ezek a támadások ráébresztik Európát és más országokat is, hogy mi is a PKK terroristáinak és más csoportoknak az igazi arca – fogalmazott a török elnök.

A robbantás egy zsúfolt buszpályaudvarnál történt, a külvárosi út szélén. Nem véletlen, hogy az áldozatok rendőrök, ugyanis a támadás célpontja az a jármű volt, amelyben rendőrök utaztak. A pokolgépet távirányítóval hozták működésbe. A robbanóanyag nagy pusztítást végzett, több autó megsemmisült, a környéken lévő házakban is jelentős kár keletkezett.

Törökország délkeleti részében két és fél-évi fegyverszünet után tavaly júliusban újultak ki a harcok a kurd milíciák és a biztonsági erők között. A török hadsereg december óta átfogó katonai offenzívát hajt végre a térségben. A kurd autonómiáért 1984 óta fegyveres küzdelmet folytató PKK-t Törökország, az Egyesült Államok és az Európai Unió is terrorszervezetnek tekinti.

Diyarbakir az ország déli részén található, többségében kurdok lakta terület.

Orientalista.hu – Syriana (Euronews nyomán)

Megosztom:

, , ,




Back to Top ↑