Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2021. 01. 17.

A Fatemiyoun zászlóalj tagadja, hogy az izraeliek őket támadták volna Szíriában

2021. 01. 17.

A külföldi önkéntesekből álló Fatemiyoun zászlóalj parancsnoka kijelentette, hogy az izraeli légierő nem az ő állásaikat támadta a Szíria keleti részén lévő Deir-Ezzor városa mellett. Szerinte az izraeli agresszió a Szíriai Arab Hadsereg állásait érte.

A parancsnok szerint nem igaz az amit a nyugati média állít vagyis, hogy afgán önkéntesek estek el Szíriában – közölte az iráni Tasnim hírügynökség.

,A nyugati média állításai ellenére a Fatemiyoun állásait nem támadták meg,  és nem esett el egyetlen afgán harcos sem a cionista agresszió során – jelentette ki a önkéntesek parancsnoka.

Az izraeli rezsim légiereje szerdán  több támadást mért  Deir Ezzor és Al- Bukamal térségben ahol számos  célpontra mértek légicsapást.

A ,,Syrian Observatory for Human Rights,, nevű szervezet állításai szerint 57 személy halt meg az izraeli légi agresszió során, akik közül 11 a Fatemiyoun zászlóaljhoz tartozott. A zászlóalj parancsnoka szerint azonban az izraeli légierő a Deir Ezzor és Al- Bukamal között lévő utat támadta és ennek következtében szíriai katonatisztek estek el.

Az izraeli légierő az utóbbi időszakban több támadást is végrehajtott Szíriában. Ezzel kapcsolatban azt állítják, hogy a Szíriában lévő iráni egységeket és a Hezbollah állásait támadják, azonban az izraeli agressziónak rendszeresen civilek is áldozatul esnek.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

Back to Top ↑