Cadmus fordítás Cadmus
Gazdaság

2018. 02. 02.

A Milánóban tervezett Al Wasl Plaza lesz a 2020-as Dubai Expo szimbolikus helyszíne (képek)

2018. 02. 02.

A 67,5 méter magas kupola, egy több mint 13.000 négyzetméteres téren helyezkedik el. Ez lesz Dubai szíve 2020-ban, a „kapcsolatok kiállítása”.

A következő Világkiállítás helyszínét kizárólag olaszok építik majd, az egyetlen náció, amely jelen lesz az építkezéseken a jelenlegi elképzelések szerint. A Cimolai és Rimond cégek által létrehozott vegyesvállalat (mely utóbbi milánói székhellyel és irodákkal rendelkezik Rómában, Abu Dhabiban és Shanghaiban) egy ikonikus központot hoz létre, egy olyan impozáns szerkezetet, melynek súlya több mint 2265 tonna (mely 500 elefántnak felel meg), 724 ezer köbméteres fedett térrel (mely 290 olimpiai medence méretével egyezik).

Az Al Wasl Plaza a jövő Eiffel-tornya, az összekapcsolódás helyszíne, olyan mint az Életfa. A mega kupola, amelynek belső és külső falaira képeket és videókat terveznek, a nemzetközi esemény szimbólumává válik “- magyarázta Giuseppe Antonio Chiarandà, a Rimond vezérigazgatója és alapítója.

“Al wasl” Dubai ősi neve, jelentése összekapcsolódás, ami ebben az esetben a város világhoz történő kapcsolódását jelenti (ezen a stratégiai fontosságú helyen élő lakosság 70%-a külföldi). Valójában az Expo fő témája az „elmék összekapcsolása lesz”: egy helyen összehozni különböző népeket, nyelveket és technológiákat. Minden látogató belép majd a “kupolába”, hogy hozzáférését nyerhessen a különböző területekhez: “mobilitás”, “lehetőség” és “fenntarthatóság”. “

Az amerikai építészek, akik megnyerték az Al Wasl Plaza tervezésére kiírt a nemzetközi versenyt, Adrian Smith (aki a Burj Khalifa tornyát tervezte a Perzsa öbölben, amely a világ legmagasabb szerkezete 829,8 méteres magassággal) és Gordon Gill. «A nyitó ünnepség az Al Wasl Plazában különböző országok nemzeti ünnepeinek bemutatásával kerül megrendezésre, folytatja az igazgató- egy 130 méter átmérőjű hi-tech burkolattal kialakított acélszimbólum lesz látható. Ha lefelé nézünk, a csövek összefonódásából az Expo logója rajzolódik ki: egy Dubai közelében található régészeti lelőhelyen felfedezett gyűrű ».

“Izgatott vagyok, és alig várom, hogy a kolosszális kupola végre formát öltsön – mondja Ahmed Al Khatib, az 2020-as Expo elnökhelyettese. A pláza a humanista fejlődés innovatív szimbóluma. Büszkék vagyunk a Cimolai-Rimond vállalattal való együttműködésünkre a Közel-Keleten, akikkel eddig is kiváló tapasztalatunk voltak a Milánói Expon».

„Hogyan sikerült az olaszoknak megnyerni ezt a Dubai számára kulcsfontosságú projektet, amelyre több nagynevű nemzetközi vállalat is pályázott?” A Cimolai arab területen szerzett tapasztalatait és ismereteit egyesítettük a Rimond fiatal csapatának dinamizmusával és eltökéltségével- mondta Chiarandà -. Stratégiánk a munkamódszerekkel kapcsolatos kutatásokra és innovációkra összpontosít. Olyan készségeket fejlesztettünk ki világszerte, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy megértsük és tiszteljük a helyi kultúrákat.

.

Mikor kezdődött kapcsolatod az Egyesült Arab Emirátusokkal? “Idővel alakult ki”- mondja -. Az első közös „kaland” 2015-ös Milánói expo volt, amikor megbíztak, a brit építész és tervező Norman Foster által megálmodott nemzeti pavilonjuk kivitelezésével. Majd arra kértek, hogy bontsuk le a pavilont és szállítsuk át Masdar City-be, amely egy olyan futurisztikus város, mely a sivatagban lesz felépítve, néhány kilométerre Abu Dhabitól, az első zéró-emissziós városként a világon. A pavilont szétszereltük és 220 db konténerben szállítottunk át hajóval, és most újra felépítjük. Masdar city lesz a Látogatóközpont, amelyet ugyancsak Foster tervezett, benne egy olyan múzeummal, amely a turistáknak hivatott bemutatni a város filozófiáját (640 hektár területtel, ugyanakkor 75% -kal kevesebb energiafogyasztással).

De legnagyobb álmunk az volt, hogy nyomot hagyjunk a Dubai Expon: „Másfél évvel ezelőtt találkoztam Luigi Cimolai-al, egy igazi kapitánnyal, aki örömmel csatlakozott hozzánk, (acélgyártásra szakosodott cége a világ több országaiban vált híressé, 70 év tapasztalattal a háta mögött). Így született meg a Cimolai-Rimond Me General Contracting. Az olasz kreativitás ismét sikert aratott.

Orientalista.hu – Vivkamar (corriere.it)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑