Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 12. 27.

A Szíriai Arab Hadsereg Aleppo tartomány déli területén halad előre (videó)

2016. 12. 27.

Egy orosz katonai rendészeti zászlóalj települt Aleppoba, jelentette be az Orosz Honvédelmi Minisztérium december 23-án. A zászlóalj bevonult a város felszabadított kerületeibe, hogy részt vegyen a törvényesség és a közrend fenntartásában. Ez az első alkalmazása az Orosz Fegyveres Erők ilyen egységének harctéri körülmények között a 2010-es megalakítása óta.

Média beszámolók és helyi források szerint az orosz katonai egységek repülőtereket biztosítanak Aleppóban és Damaszkuszban, valamint felbukkantak a Tijasz Légi Támaszonton, amely egy kulcsfontosságú szíriai katonai létesítmény az ISIS terrorentitás elleni harcban Homsz tartományban. A múlt héten a kormányerők és az ISIS terrorentitás közötti harc állóháborúvá változott azzal, hogy a Szíriai Arab Hadsereg, a libanoni Hezbollah és a Nemzetvédelmi Erők tartományi egységei visszaverik a terroristák összes előrenyomulási kísérletét a Tadmurtól (Palmyrától) nyugatra lévő régióban. Azonban a kormányerőknek továbbra is erőfeszítéseket kell tenni, ha kedvező feltételeket akarnak teremteni a terrorszervezet elleni sikeres offenzívához.

December 24-én a Szíriai Arab Hadsereg és a libanoni Hezbollah egy hadműveletet indított a Dzsabhat Fateh Al-Sham (korábban Al-Nuszra Front, Al-Kaida frakció) terrorszervezet ellen Wadi Al-Barada térségében, északnyugatra Damaszkusztól. A hadsereg célja, hogy kiszorítsa a megmaradt vahhabita fegyvereseket a térségből, megadásra és kivonulásra kényszerítse őket. Ahogy a „SouthFront.org” katonapolitikai oldal elemzői előre jelezték, Aleppo város felszabadítása után a szíriai kormányerők a főváros környékén megmaradt ellenséges katlanok felszámolására összpontosítanak.

A Szíriai Arab Hadsereg, a libanoni Hezbollah és a Harakat Al-Nudzsabah iraki paramilitáris egység a jelentések szerint szárazföldi csapatokat, harckocsikat és tüzérségi eszközöket vonultatnak fel Alepptól délre egy hadművelet előkészítésére, hogy biztosítsák a város vidéki területeit és elejét vegyék a vahhabita terrorszervezetek támadásainak a térségben. Az előrenyomulás legvalószínűbb célja, ha megindul, a Rashidin-Karasszi-Khan Tuman-Al Ejsz szektor elfoglalása lesz az M5 autópálya mentén.

idleb-alllepo-2016-12-25

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei jelentések szerint szárazföldi csapatokat és haditechnikai eszközöket telepítenek egy hadműveletre, hogy kiterjesszék az ütközőzónát Aleppo tartomány déli területén.

A Török Hadsereg még több különleges műveleti katonát, nehézfegyverzetet és tüzérségi alegységeket telepít Észak-Szíriába, miközben tovább folytatódik a harc a török támogatású dzsihádista csoportok és az ISIS terrorszervezet fegyveresei között a kulcsfontosságú Al-Bab városban, Aleppo tartományban. Múlt héten a török erők néhány kísérletet tettek az Al-Bab városi kórház elfoglalására és a városba történő benyomulásra, azonban kudarcot vallottak. December 26-ra az ISIS terroristák visszaverték a török vezetésű erők támadásait és teljesen ellenőrzésük alá vonták a kórház térségét annak ellenére, hogy a Török Különleges Erők nagy létszámú katonája vesz részt a támadó hadműveletben. Rengeteg kép jelent meg a harctérre vezényelt és a műveletekben harcoló sok török katonáról, miközben szinte semmilyen fotó és videó felvétel sem szól az FSA dzsihádistáiról/”felkelőiről” az ISIS terrorszervezet elleni szemtől-szembeni harcban. Mostani beszámolók szerint a „Szabad Szír Hadseregnek” (FSA) nevezett csoportok fegyveresei egyszerűen elszaladnak, ha meglátják az ISIS terrorentitás tagjait és fekete zászlóját, a török katonákat tolják előre vezetőik, hogy kulcsszerepet játszanak az ISIS terrorszervezet elleni harc frontvonalain.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front)

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑