Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2016. 04. 05.

Az ISIS egy libanoni állását semmisítette meg a Hezbollah

2016. 04. 05.

A a PressTV beszámolója szerint Libanoni Hezbollah Ellenállási Mozgalom lerombolt egy katonai bunkert, amelyet a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet használt. A létesítmény Libanon északkeleti határainak közelében helyezkedett el, Ras Baalbek városának határaiban.

A Hezbollah a támadás során megölte az összes terroristát, aki ott állomásozott. Az ISIS ugyan küldött erősítést Szíriából, azonban a síita mozgalom katonái azt is teljesen megsemmisítették.

Az iszlamista milíciák 2011 óta harcolnak a szír kormányerők ellen, ennek részeként azóta igyekeznek állásokat kiépíteni Libanon területén is, több-kevesebb sikerrel.

Az elmúlt öt év során Libanon is szembesült a terrorizmus borzalmaival, mind az ISIS, mind az al-Nuszra Front terroristái aktívan támadják Libanont, leginkább a szír határ közelében található Arsal városára fókuszálva.

A várost egyébként 2014 augusztusában rohanták le a terroristák, számos túszt ejtve, akik a libanoni hadsereg, illetve rendőrség tagjai voltak, közülük többeket kivégeztek, majd a maradékot egy fogolycsere-egyezmény keretében elengedték tavaly decemberben.

A Hezbollah harcosai a Szíriai Arab Hadsereg szövetségeseként harcol az iszlamista milíciák ellen, a libanoni kormányzat pedig most tervez lépéseket abból a célból, hogy a terrorszervezetek harcosaitól teljesen megtisztítsák országukat.

Orientaista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑