2019. 01. 18.

A Momoland lányai beveszik Dubait

Az úgynevezett K-pop, vagyis a koreai popzene jelensége, no meg a műfaj koronázatlan királynői, a Momoland nevű formáció, ezúttal Dubait akarják meghódítani.

“Dubait eddig csak a tévében láttam, meg persze olvastam róla. Egészen elképesztő élmény személyesen itt lenni, gyönyörű hely, az építészete meg egyenesen lenyűgöző” – mondta a lánycsapat egyik tagja.

A K-pop óriási üzlet, több mint négy és fél milliárd eurót hoz világszerte. A Momoland pedig az első olyan lánybanda, akiknek patinalemezük van, miután már több mint százmillióan töltötték le zenéjüket. Dubaiban hatalmas befogadókészség van a muzsikájukra.

“A K-pop rendkívül egyedi, akik ezt a műfajt űzik, nem félnek megmutatni, milyen kreatívak. A ruháikkal, a stílusukkal, a dallamaikkal ezt üzenik a világnak. Ebben rejlik a titkuk” – magyarázta Fatima, egy dubai blogger.

Amikor a lányok gépe földet ért Dubaiban, több száz izgatott rajongó várta őket.

“Mindenhol melegszívű emberek várnak ránk, imádják a zenénket, annyira mint amennyire mi imádjuk őket!” – nyilatkozta Nancy, a Momoland egyik énekese.

“Tavaly óta megőrülök értük, mióta kijött a daluk. Nagyon boldog vagyok, hogy eljöttek ide koncertezni!” – lelkesedett egy rajongó. “Remélem, máskor is eljönnek Dubaiba, sőt még több ilyen banda jön majd ide, hogy iszonyú nagy bulikat csináljanak nekünk!” – tette hozzá.

A Momoland lányai óriási példaképnek számítanak a közel-keleti tinik körében. Az, hogy Dubaiban állnak színpadra, idegenforgalmi szempontból is pozitív üzenet, ami Dubai kulturális nyitottságát hirdeti.

Humaid Alhammadi, az Emirátusok és Korea Közötti Barátságot fenntartani hivatott szövetség elnöke a következőképpen fogalmazott: “Az Emirátusokban nagyszámú koreai lakosság is él, tehát azzal, hogy idehozzuk az ő zenéjüket, még inkább otthon érezhetik magukat. Az idei év a tolerancia éve országunkban.”

Euronews

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑