Cadmus fordítás Cadmus

Ankara tárgyal Moszkvával a szír katonák átadásáról

A török kormány tárgyalásokat folytat az orosz hatóságokkal annak a tizennyolc szíriai katonának az átadásáról, akiket a török hadsereg ejtett foglyul a Törökország által Északkelet-Szíriában elfoglalt térségben – közölte csütörtökön Hulusi Akar török védelmi miniszter.

A török védelmi tárca október 29-én számolt be arról Twitter-profilján, hogy az önmagát a szíriai hadsereg tagjának valló tizennyolc embert ejtettek foglyul Rász-el-Áintól délkeletre a török csapatok műveleteik során.

Akar csütörtökön a délkelet-törökországi Sanliurfa városában tett látogatása során elmondta, hogy a tizennyolc rab között két sebesült van, őket kórházba szállították. Arra nem tért ki, hogy voltak-e összecsapások a felek között.

„Miután értesültünk arról, hogy a Szíria hadseregének tagjairól van szó, jelenleg tárgyalásokat folytatunk Oroszországgal arról, hogy átadjuk ezt a tizennyolc személyt nekik” – mondta a török védelmi miniszter az Anadolu török állami hírügynökségnek.

Szír források az elmúlt napokban összecsapásokról számoltak be a törökpárti iszlamista frakciók és a szíriai hadsereg között Rász-el-Áintól délre, a török hatóságok azonban eddig nem közöltek információt ezzel kapcsolatban.

MTI, Hirado.hu

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑