Cadmus fordítás Cadmus

Az orosz légierő 200 nacionalistát és zsoldost semmisített meg Mikolajivban

2022. 07. 17.

A légierő csapást mért az ukrán hadsereg egyik ideiglenes telepítési pontjára Mikolajivban – közölte a védelmi minisztérium újságírókkal.

“Az orosz légierő nagy pontosságú fegyverekkel végrehajtott csapása következtében az ukrán fegyveres erők 123. területvédelmi dandárjának ideiglenes telepítési pontján, Mikolajiv városában, akár 200 nacionalista és külföldi zsoldos, valamint 13 egységnyi páncélos és jármű felszerelés semmisült meg” – áll a jelentésben.

Egy másik csapás ténylegesen megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők 115. gépesített dandárját, amely Szeverszk közelében tevékenykedett. Csak az elmúlt két napban ez az egység több mint 600 főt veszített – tette hozzá a minisztérium.

A védelmi minisztérium megjegyzi, hogy az orosz hadsereg sikeres akcióinak köszönhetően és a jelentős veszteségek miatt az ukrán harcosok nem hajlandóak harcolni.

“Különösen a 241. területvédelmi dandár 204. zászlóaljának 45 nacionalistája hagyta el az Artemivszk melletti harcálláspontjait, és követelte a Nyugat-Ukrajnába történő átirányításukat” – áll a jelentésben.

Ezenkívül az elmúlt 24 órában a légvédelmi erők megsemmisítették a Juzsmash védelmi vállalat dnyipropetrovszki műhelyeit, ahol a Tocska-U ballisztikus rakéták és rakéta-sorozatvetők alkatrészeit gyártották.

A védelmi minisztérium azt is közölte, hogy a tüzérek a Donyecki Népköztársaság (DNR) területén két szakasz rakéta-sorozatvető rendszert, 15 egység Giacint–B vontatott tüzérségi löveget és D-30-as ágyúkat támadtak. A vadászrepülőgépek pedig három ukrán repülőgépet és két helikoptert lőttek le Mikolajiv és Dnyipropetrovszk megyében, valamint a DNR-ben.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna nácimentesítésére és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éve bántalmaz és népirtásnak tesz ki”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR erőivel együtt teljes mértékben felszabadította a Luganszki Népköztársaságot és a Donyecki terület nagy részét, beleértve Volnovakát, Mariupolt és Szvjatogorszkot.

 Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑