Cadmus fordítás Cadmus

Azerbajdzsán helyreállította szuverenitását Hegyi-Karabahban

2023. 09. 20.

Azerbajdzsán helyreállította szuverenitását Hegyi-Karabah felett a terrorellenes művelet következtében – jelentette ki szerdán Ilham Aliyev azeri elnök nemzetéhez intézett beszédében.

„A tegnap délután egy óra felé indult terrorellenes művelet és sikeres befejezése következtében Azerbajdzsán visszaállította szuverenitását” – hangoztatta az azeri elnök az AzTV műsorában, hozzátéve, hogy mindössze egy nap alatt elértek minden kitűzött célt.

Aliyev hangsúlyozta, hogy Hegyi-Karabah örmény lakosságára nem neheztelnek, egyedül „a bűnöző” vezetésükre. Közölte, hogy a régió helyreállítására szociális projekteket indítanak, és a térséget igazi „édenkertté” akarják változtatni. Beszélt arról is, hogy a helyi lakosság integrációját akarja elérni.

Mindemellett reménykeltőként értékelte Örményország „körültekintő” magatartását kedden és szerdán, azzal, hogy nem avatkozott be az azeri katonai műveletbe.

Felhívta a figyelmet arra, hogy több mint száz örmény páncélos és harckocsi volt Hegyi-Karabahban. Hozzátette, hogy az azeri erők sikeresek voltak abban, hogy megvédjék a civileket és a polgári infrastruktúrát. Meggyőződését fejezte ki, hogy a térségbéli fejlemények pozitív hatással lesznek a békefolyamatra Jereván és Baku között.

Hirado.hu, MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑