Cadmus fordítás Cadmus

Eegy hét alatt csaknem százezer orosz lépett be Kazahsztánba

2022. 09. 27.

Szeptember 21. óta 98 ezer orosz állampolgár lépett be Kazahsztánba, és több mint 64 ezer hagyta el a köztársaságot – közölte Aszlan Atalikov, a belügyi migrációs szolgálat vezetője egy hétfői tájékoztatón.

Elmondása szerint mintegy nyolcezer személynek adtak ki egyéni azonosító számot, amely a külföldi állampolgárok számára kötelező, ha számlát akarnak nyitni kazahsztáni bankokban, ingatlanokat és járműveket szeretnének vásárolni vagy üzleti tevékenységbe kezdenének a közép-ázsiai köztársaságban.

A kazah hatóságok tárgyalásokat kívánnak folytatni az orosz féllel az orosz állampolgárok köztársaságba való érkezésének ügyében – jelentette be a kazahsztáni elnök kedden a turkesztáni régióban egy lakossági fórumon. Kaszim-Zsomart Tokajev hangsúlyozta, hogy országa gondoskodik azokról az orosz állampolgárokról, akik az ukrajnai háború miatt elrendelt katonai mozgósítás elől menekülnek Kazahsztánba.

“Az utóbbi napokban sokan jönnek (Kazahsztánba) Oroszországból. Legtöbbjük a példátlan helyzet miatt kénytelen távozni” – mondta Tokajev. “Vigyáznunk kell rájuk, gondoskodnunk kell a biztonságukról” – tette hozzá.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑