ENSZ-békefenntartók megsebesült egy támadásban Maliban

Több mint húsz ENSZ-békefenntartó megsebesült, amikor fegyveresek megtámadták a Mali középső részén található ideiglenes táborukat – közölte Olivier Salgado, a mali ENSZ-misszió (MINUSMA) szóvivője.

A támadók gépfegyverekkel és aknavetőkkel lőtték a tábort Kéréna közelében – mondta el Salgado az AFP francia hírügynökségnek.

A sebesültek a MINUSMA togói kontingensének tagjai, és többen válságos állapotban vannak – közölte egy névtelenül nyilatkozó forrás.

Egyelőre nem tudni, hogy kik voltak az elkövetők. A térségben az al-Kaida és az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető csoportok is tevékenyek.

Januárban öt kéksisakossal végeztek Maliban pokolgépes merényletekben. A robbanószerkezeteket a dzsihadisták előszeretettel használják.

Múlt héten ugyanebben a körzetben tíz mali katona vesztette életét a táboruk elleni támadásban, amelyet vélhetőleg egy az al-Kaidával szövetséges csoport hajtott végre.

Az ENSZ békefenntartó missziói közül a MINUSMA soraiban a legnagyobb a halálozási arány.

Az ENSZ békefenntartói 2013 óta vannak jelen Maliban. Jelenleg több mint 14 ezer kéksisakos tartózkodik az afrikai országban.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑