Cadmus fordítás Cadmus
Afrika

2024. 01. 16.

Namíbia elítéli, hogy Németország támogatja a gázai izraeli népirtást

2024. 01. 16.

Hage Geingob namíbiai elnök kategorikusan elítélte, hogy Németország támogatja Izrael 100 napos háborúját az ostromlott Gázai övezetben.

Geingob elítélő nyilatkozata szombaton későn jelent meg, miután Németország lett az első ország, amely jogilag beavatkozott „Izrael” nevében a hágai székhelyű Nemzetközi Bíróság (ICJ) előtt, és megvédte a megszálló rezsim népirtó háborúját Gázában.

Geingob azt mondta, hogy Berlin követte el a 20. század első népirtását namíbiai földön, és “még nem kell teljesen engesztelnie ezt a népirtást”.

Arra utalt, hogy a német gyarmati erők 1904 és 1908 között lemészárolták a bennszülött namíbiaiakat, amelyek során emberek tízezrei vesztették életüket, és Németország nem volt hajlandó vállalni a jóvátételt.

Namíbia elnöke mély aggodalmának adott hangot a német kormány által 2024. január 12-én közölt megdöbbentő döntés miatt, amelyben elutasította a Dél-Afrika által az ICJ előtt felhozott erkölcsileg egyenes vádat, miszerint „Izrael” népirtást követ el a palesztinok ellen. Gáza.”

A nyilatkozat aggodalmának ad hangot: „(Németország álláspontja) figyelmen kívül hagyja több mint 23 000 palesztin erőszakos halálát Gázában, és számos ENSZ-jelentést, amelyek nyugtalanítóan rávilágítanak a gázai civilek 85%-ának belső kitelepítésére, miközben „akut élelmiszerhiány és alapvető élelmiszerhiány van. szolgáltatások.”

Az izraeli rezsim gázai ártatlan civilekkel szembeni szörnyű cselekedeteit hangsúlyozva Geingob kijelentette: „Németország nem tudja erkölcsileg kifejezni elkötelezettségét az Egyesült Nemzetek Népirtás elleni Egyezménye mellett, beleértve a namíbiai népirtás engesztelését, miközben támogatja a holokauszt és a népirtás egyenértékűségét. Gázában.”

Namíbia elnöke felszólította a német kormányt, hogy „gondolja felül azt a nem megfelelő döntését, hogy harmadik félként beavatkozik „Izrael” népirtó cselekményeinek védelmében és támogatásában az ICJ előtt.

Az agresszió kezdete óta „Izrael” több mint 23 843 palesztint, főként nőket és gyerekeket ölt meg. A gázai egészségügyi minisztérium szerint közel 60 317 palesztin is megsérült.

A tel-avivi rezsim “totális ostromot” is végrehajtott a területen, elzárva az üzemanyagot, az áramot, az élelmet és a vizet az ott élő több mint kétmillió palesztintól.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑