Cadmus fordítás Cadmus

Erdogan beszállna a metaverzum technológiába

2022. 01. 31.

Recep Tayyip Erdoğan török elnök utasította a kormányzópárt tagjait, hogy kezdjék el vizsgálni, milyen lehetőségek vannak például a metaverzumban – közölte a HVG.

Egyre nagyobb az érdeklődés a jövő interneteként emlegetett metaverzum körül. A kifejezést leginkább a Facebook bejelentése miatt ismerhetjük, de más technológiai cégek is ebben gondolkodnak, méghozzá elég komolyan. Hogy mennyire, azt jól példázza a Microsoft legutóbbi, történelmi léptékű felvásárlása. Most pedig egy újabb, nem várt helyről kaphat egy nagyobb lökést az elképzelés.

A török DailySabah alapján a BlockChain News azt írja, Erdogan török elnök utasította a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjának tisztviselőit, hogy vizsgálják meg a metaverzumban, a közösségi médiában és a kriptovalutákban rejlő lehetőségeket, és elemezzék, milyen hatással lehetnek ezek a jövőre. Az elnököt állítólag kifejezetten a metaverzummal kapcsolatos lehetőségek érdeklik, és szeretne olyan fórumokat szervezni a témával kapcsolatban, ahol ő lenne az egyik felszólaló.

A lap azt írja, bár Erdogan megítélése meglehetősen felemás, az, hogy támogatja a metaverzumot, komoly lökést adhat a technológiának.

Bár maga a metaverzum gondolata nem újdonság, az egész akkor került előtérbe, amikor a Facebook bejelentette, a jövőben a Meta nevet viseli majd a szolgáltatásokat összefogó cég, és olyan megoldásokon dolgozik, amelyek új irányt adhatnak a jövőben a társadalmi interakciónak.

Erdogan egyébként nem az első politikus, kinek felcsillant a szeme a metaverzumra. Nemrég több dél-koreai politikus is komoly érdeklődést mutatott a kriptovaluták és a metaverzum iránt.

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑