Cadmus fordítás Cadmus

Három jemeni támadást hiúsított meg a szaúdi koalíció

2021. 01. 24.

Mansour Al-Hadi megbukatott jemeni elnök oldalán beavatkozott, szaúdi vezetésű nemzetközi koalíció meghiúsította  a siíta húszik pénteki két illetve szombati újabb támadását.

A koalíciós haderő megsemmisített egy robbanóanyaggal megpakolt csónakot a Vörös-tenger déli részén, illetve célba vett és megsemmisített egy harci drónt, amelyet a húszik indítottak szaúd-arábiai területre.

A húszik szombaton a szaúdi fővárost, Rijádot vették célba. A közleményből nem derült ki, hogy drón- vagy rakéta volt-e az az eszköz, amelyet a szaúdi légvédelemnek sikerült befognia. A közösségi médiába több olyan felvételt is feltöltöttek Rijádból, amely rögzített egy robbanást a város fölött.

A szaúdiak vezette katonai koalíció 2015-ben avatkozott be a jemeni háborúba, és az Al-Hadi oldalán harcol a húszik ellen.

A húszik, hog visszaverjék a szaúdi agressziót rendszeresen indítanak rakéta- és dróntámadásokat szaúdi területen fekvő célpontok ellen azóta, hogy 2014 szeptemberében elfoglalták a jemeni fővárost, Szanaát.

A 2014-ben kirobbant jemeni háborúban több mint százezren vesztették életüket, és milliók váltak földönfutóvá. Jemenben a világ jelenlegi legsúlyosabb humanitárius válsága alakult ki.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑