Cadmus fordítás Cadmus

India miniszterelnöke felavatta az Egyesült Arab Emírségek első hindu kőtemplomát

2024. 02. 14.

Narendra Modi indiai miniszterelnök felavatta szerdán az Egyesült Arab Emírségek első hindu kőtemplomát.

A rózsaszín homokkőből felépített, héttornyú templom a Dubajt Abu-Dzabival összekötő főútvonal melletti sivatagos vidéken kapott helyet.

Modi a rendezvényen köszönetet mondott az államfőnek, Mohamed bin Zájid Ál Nahajan sejknek, amiért rendelkezésre bocsájtotta az imaház felépítéséhez szükséges területet.

Sajtóértesülések szerint a Közel-Kelet legnagyobb hindu templomáról van szó, amely az indiai Rádzsasztán államból importált homokkőből épült fel. Falazatát belül olasz márvánnyal borították be, kívül pedig kőből készült diorámákkal, állatábrázolásokkal, emellett az ókori egyiptomiakra és a közép-amerikai majákra, valamint az emírségek hivatalos vallására, az iszlámra utaló szimbólumokkal is díszítették.

A kilencmillió lakosú Egyesült Arab Emírségekben több mint 3,5 millió indiai bevándorló, illetve vendégmunkás él indiai becslések szerint, és ezzel ők az emírségek legnagyobb népcsoportja. A hindu templom megépülése egyúttal az Egyesült Arab Emírségek és India közötti szoros kapcsolatot is jelzi.

Modi emírségekbeli látogatását néhány hónappal az indiai parlamenti választások elé időzítette.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑