Cadmus fordítás Cadmus

Nap videója: Itt az első felvétel az Azovsztalból előbújt sérült ukrán katonáról

2022. 05. 17.

Hétfőn délután a Donyecki Népköztársaság (DNR) népi milíciája közölte, hogy ukrán katonák egy csoportja fehér zászlóval hagyta el Azovsztal acélműt.

A mariupoli Azovsztal acélgyárban körülzárt ukrán katonák képviselőivel folytatott tárgyalások eredményeként megállapodás született a sebesültek elszállításáról – közölte hétfő délután az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint a vállalat területén fegyvernyugvás lépett életbe, és humanitárius folyosót nyitottak, hogy a sebesült ukrán katonákat a Donyecki Népköztársaságban lévő Novoazovszk egy egészségügyi létesítményébe szállítsák, ahol minden szükséges segítséget megkapnak – közölte az Orosz Hírek.

Alekszandr Hodakovszkij, a donyecki szakadárok Vosztok alegységeinek parancsnoka hétfő délelőtti Telegram-bejegyzésében azt írta, hogy tíz ukrán katona jött ki fehér zászlóval a mariupoli Azovsztal acélmű területéről.

Későbbi híradás szerint Hodakovszkij kilenc harcos érkezéséről számolt be, akik nem magukat megadni jöttek, hanem a sebesültek evakuálásról tárgyalni. A felek meghatározták a sebesültek elszállításának útvonalát, és a donyecki parancsnok szerint az ukránok elkezdték a torlaszok eltakarítását az üzem területén.

A Rosszija 1 állami tévécsatorna este saját forrásaira hivatkozva azt közölte, hogy a Moszkva által neonácinak nevezett Azov ezred 51 tagját hozták ki hordágyakon.

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑