Cadmus fordítás Cadmus

Nap videója: Lavrov kinevette Macront

2024. 03. 03.

Lavrovot mulattatta az a kérdés, hogy Macron NATO-katonákat szeretne küldeni Ukrajnába.

Riporterek vették körül az orosz minisztert egy antalyai diplomáciai fórum után. Az egyik jelenlévő tudósító megkérdezte Lavrovot, hogy mit gondol Macron kijelentéséről.

Lavrov nevetett, amikor Emmanuel Macron francia elnök azon javaslatáról kérdezték, hogy NATO-katonákat küldjenek Ukrajnába.

Lavrov meglepődtem és nem lepődtem meg egyszerre

Az orosz külügyminisztérium (KKM) vezetője, Szergej Lavrov a törökországi Antalyában tartott diplomáciai fórumon kommentálta a német hadseregnek a krími híd elleni támadásokról folytatott beszélgetését. Erről a Lenta.ru tudósítója számolt be. „Biztosan tudunk a NATO-katonák részvételéről az ukrajnai konfliktusban.

A német tábornokok beszélgetése a híd megtámadásáról nem meglepő” – jegyezte meg a miniszter. A német védelmi minisztérium nem volt hajlandó kommentálni a felvételt a krími híd lecsapásának terveivel Az orosz diplomáciai osztály vezetője azt is hangsúlyozta, hogy egyszerre meglepte és nem lepte meg a hír.

Korábban március 1-jén a Rosszija Szegodnya médiacsoport és az RT televíziós csatorna főszerkesztője, Margarita Simonyan közzétette a német tisztek közötti beszélgetés átiratát a krími híd elleni támadásról.

A beszélgetés szövegének közzététele után világossá vált néhány részlet, köztük a Kijevnek nyújtott brit segítség az orosz terület elleni rakétatámadások előkészítésében. A német védelmi minisztérium nem volt hajlandó kommentálni az ország krími híd elleni támadási terveiről szóló híreket.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑