Cadmus fordítás Cadmus

Nógrádi György: A világnak elege van Zelenszkijből

2022. 05. 13.

A biztonsápolitikai szakértő szerint Ukrajna nem fog bosszúból csapást mérni Magyarországra a különutas politika miatt. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az Ultrahang nevezetű YouTube-csatorna podcastjának volt a vendége.

Az ukrán hadsereggel és az ország fegyverkezésével kapcsolatban Nógrádi György elmondta, hogy „Ukrajnában gazdasági-belpolitikai csőd van, a hadsereg az, amivel úgy érezték, hogy a rendet biztosítani tudják”.

A szakértő szerint Ukrajna az egyik legnagyobb hadsereggel rendelkezik Európában, azonban a minőség terén súlyos problémákkal küzdött mostanáig – közölte a Vadhajátsok.hu.

A nyugati fegyverszállítmányokkal ugyanis a hadsereg modernizációja, minőségének javítása is megtörtént – fejtette ki Nógrádi.

Nógrádi György ezután kitért az Ukrajnából érkező fenyegetésekre. „Már volt olyan ukrán felső vezető, aki azt mondta, hogy Magyarországra figyelnek, és a háború után megkapjuk mindazt, ami nekünk jár” – mondta a szakértő.

A biztonságpolitikai szakértő ezután hozzátette, hogy az ukrán politikai vezetés pofátlanul fenyegeti a világot”.

A világnak kezd elege lenni

Nógrádi György kiemelte, hogy szerinte ma az ukrán politika kontraproduktív. Abból, hogy mindenkit elítél Zelenszkij, a világnak kezd elege lenni – fogalmazott.

Hozzátette: Ukrajna nem fog feladni területeket, ha akarná, sem tehetné meg, mert a mögötte álló és az őt felfegyverző Egyesült Államok nem engedi. A szakember szerint Ukrajna azonnal feladná a háborút, ha az amerikai vezetés erre kérné. Ugyanakkor megjegyezte, hogy Oroszország és az Egyesült Államok között kellene egy megállapodásnak születnie.

Itt a kulcsszereplő az USA. Európa nem tudja az USA-t rákényszeríteni arra, hogy Ukrajnát utasítsa – tette hozzá.

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑