Cadmus fordítás Cadmus

Örményország óriásbányát nyitott

2018. 10. 25.

Az örmény kormány állítása szerint a világ “egyik legnagyobb” bányáját nyitotta meg néhány nappal ezelőtt, a projekt feje egy oligarcha, Gagik Tsarukyan .

Maga a miniszterelnök is részt vett az ötvenmillió dollárból épült létesítmény megnyitó ünnepségén. A kezdeti időszakban 3000, a tervek szerint később 12 000 rig dolgozik a farmon, bitcoint és ethereumot hajtva a nagyvállalkozónak.

A jelenleg 50 MW energiaigényű bánya egy közeli megújuló energiaforrásokból dolgozó erőműből kapja az áramot, az ígéretek szerint ez 200 MW-ra fog bővülni a bánya bővítésével párhuzamosan. Úgy tűnik, hogy az örmény kormány egyfajta országimázs építési gyakorlatként tekintett az eseményre, Kínából és arab országokból is meghívtak befektetőket.

A cél az örmény IT szektor fejlődésének demonstrálása, Nikol Pashinyan miniszterelnök Örményországot általában mint remek befektetési célpont igyekezett feltüntetni beszédében. Noha a kriptopénz kereskedés tiltott az országban, a bányászatot a mostani létesítmény megnyitása előtt nem sokkal legalizálta a kormány.

A kapcsolódó tervek között szerepel egy “Free Economic Zone” megnyitása is tengerentúli blokklánc projektek számára.

Kriptoakadémia.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑