Orosz-magyar együttműködésben gyártanának vasúti kocsikat Egyiptomnak

Az orosz-magyar tulajdonosi hátterű TMH Hungary Invest Zrt. megvásárolná a 90 százalékban állami és tíz százalékban a dolgozók tulajdonában lévő dunakeszi járműjavítót, az üzlet jelenleg átmeneti szakaszban tart – tudta meg a Makronóm.

Decemberben a TMH Hungary Invest Zrt. vagyonkezelő cég, (az orosz Transmashholding és a magyar Magyar Vagon Zrt. közös leányvállalata) adásvételi szerződést kötött a DJJ (Dunakeszi Jármű Javító Kft.) 90 százalékos üzletrészére. A maradék 10 százalék a dolgozók tulajdonában van, akik a 24.hu szerint megakadályozhatják a tranzakció létrejöttét. Ez a feltételezés azonban alaptalan.

A szerződés teljesüléséhez a lap szerint még több feltételnek meg kell valósulnia, így jelenleg egy átmeneti időszakban tart az üzlet, a kisebbségi tulajdonosoknak azonban nincs ráhatása a tranzakció teljesülésére.

A leendő vevő orosz és magyar vezetősége már ebben az átmeneti időszakban felvette a kapcsolatot a magyar DJJ vezetőivel, és gyárlátogatást tett.

A gyár több mint 700 kistulajdonossal rendelkezik, mivel a munkavállalók is tulajdonrészhez jutottak a kilencvenes években, amikor a gyárat privatizálták. A cég azonban újra többségében állami tulajdonba került, abban 25,1 százalékos tulajdonrésszel a MÁV, 64,9 százalékkal a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő rendelkezik.

A Mandiner úgy tudja, hogy a gyárlátogatáson a vevő meggyőző prezentáció keretében megerősítette a DJJ vezetői előtt is, hogy a korábbi híreknek és információknak megfelelően a DJJ megvásárlását követően az elsődleges prioritásuk a társaság felfejlesztése arra, hogy több mint 670 darab, magyar származási bizonyítvánnyal rendelkező vasúti kocsit gyárthassanak az Egyiptomi Államvasutak részére.

A jövőben így Magyarországon gyárthatják Egyiptom számára a megrendelt vasúti kocsikat.

A teljes cikket ITT olvashatják el.

Origo.hu

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑