Összeömlik az ISIS védvonala Palmyrában

A Szíriai Arab Hadsereg gyorsan szorítja vissza az ISIS terrorszervezetet a palmyrai frontvonalon. A kormánycsapatok uralják a város fölé magasodó északnyugati hegyeket.

Március elsején a szíriai kormányerők számottevő területeket nyertek el az ISIS terroristáktól Palmyra (Tadmur) körzetében, elfoglalva a Palmyrai Hármoszöget, a Katari Királyi Villát, a Vízvezetéket és több magaslatot: Dzsabal Muhtart, Dzsabal Kasszunt és Dzsabal Al-Aszafirt.

A kormánycsapatok ezenkívül összecsaptak az ISIS terroristákkal a Palmyrai Várban és a hírek szerint ellenőrzésük alá vonták. Azonban a kormányerők erről még nem szolgáltak belső helyszíni képfelvételekkel. A létesítmény státusza továbbra sem tisztázott.

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei gyors előretörését tevékenyen támogatja az Orosz Légierő.
Ha a hadművelet ilyen gyorsan folytatódik, akkor Palmyra (Tadmur) hamaesoan felszabadulhat az ISIS terroristák uralma alól.

A hivatkozott oldalon megtekinthető a Palmyrai várról ma készült felvétel és egy az ISIS terroristák elleni bevetésen lévő orosz KA-52 (Aligator) harci helikopter. A térképvázlat a ma napközbeni hadi helyzetet ábrázolja.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑