Cadmus fordítás Cadmus

Öt Harkiv megyei település elfoglalását jelentette be egy orosz tisztségviselő

2023. 08. 09.

Öt település került az orosz erők ellenőrzése alá az elmúlt napokban Harkiv megyében – jelentette ki Vitalij Gancsev, a régió Moszkva által kinevezett katonai és polgári közigazgatásának vezetője kedden a Pervij Kanal orosz állami tévécsatorna adásában.

“Az elmúlt napokban öt településsel bővültek Harkiv megye ellenőrzésünk alatt álló területei” – mondta a tisztségviselő.
Gancsev az orosz erők előrenyomulásának ezt az eredményét “komoly jelzésnek” nevezte és azt hangoztatta, hogy mozgásuk “az ellenséges terület belsejébe meglehetősen aktív”.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az orosz erők nyugati csoportosulásának rohamcsapatai a Harkiv megyei Vilsana település környékén “kedvezőbb állásokat foglaltak el”. Azt mondta, hogy az ukrán erők a kupjanszki taktikai irányban az elmúlt nap folyamán mintegy 110 katonát vesztettek.

Az orosz tábornok szerint a frontvonal mentén az ukrán hadsereg összesen több mint 680 katonája esett el, a legtöbb, mintegy 210 közülük a Donyeck körzetében vívott harcokban.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑