Cadmus fordítás Cadmus

Szándékos emberölésként vizsgálják az azeriek által lelőtt orosz helikopter ügyét

Előre megfontolt emberölés gyanújával vizsgálják az orosz katonai nyomozók az Örményország felett november 9-én lelőtt orosz helikopter ügyét, ami sokkal súlyosabb vád, mint a korábbi “halált okozó hanyagság” – jelentette az Interfax orosz hírügynökség, egy nevének elhallgatását kérő illetékesre hivatkozva.

Az orosz légierő Mi-24 típusú helikopterét Örményország felett az azeri határ közelében lőtték le. A legénység két tagja meghalt, egy harmadik pedig megsebesült. Az incidens néhány órával a Moszkva közvetítésével aláírt hegyi-karabahi békeszerződés elfogadása előtt történt.

A Törökország politikai támogatását bíró Azerbajdzsán és a hegyi-karabahi örmények közötti heves harcok hat héten át folytatódtak.

Az azeri külügyminiszter szerint az azeri hadsereg tévedésből lőtte le a helikoptert, Baku bocsánatot kért Moszkvától és jelezte, hogy kész kártérítést fizetni.

Az emberölésre vonatkozó vád, amelynek alapján életfogytiglani börtönbüntetéssel sújthatják a felelősnek tartott személyeket, nehezítheti az Oroszország és Azerbajdzsán közötti viszonyt.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑