Több mint egymillió eurós sportkocsit gyártottak Dubaiban (képek)

 

Az egy négyzetkilométerre jutó sportkocsik és luxusautók száma alapján abszolút a világ élvonalába tartozó Dubajban szinte csak úgy hemzsegnek az utakon a Bugattik, a Ferrarik és a Rolls-Royce-ok.

De ne gondoljuk azt, hogy Dubaj ne tudna saját maga is kifejleszteni egy hasonló szuperautót. Íme a bizonyíték:

.

A mellékelt képeken a libanoni alapítású, de 2013 óta dubaji székhelyű W Motors által készített Fenyr SuperSport látható. A járgányról először 2015-ben hallhattunk, és az azóta eltelt időkben gőzerővel folyt a fejlesztése, melynek eredményeképp a mostani Genfi Autószalonon bemutatkozott a sorozatgyártásra érett, véglegesnek mondható modell.

A motorháztető alatt egy RUF-tuninggal megspékelt 3,8 literes hathengeres turbós Porsche boxermotor rejtőzik, mely kereken 800 lóerős teljesítményt és 980 Nm-es nyomatékot produkál. Villanymotor egyetlen darab sincs a fedélzeten, ami egy dubaji autó esetében persze egyáltalán nem meglepő. A hétsebességes PDK-váltóval rendelkező járgány mindössze 2,7 másodperc alatt képes állóhelyzetből 100-ra gyorsulni, a 0-200-as sprint pedig 9,4 másodpercig tart vele. A végsebesség 395 km/h.

Az 1350 kilogramm tömegű, alumínium karosszériás sportkocsinak csak a hátsó kerekei hajtottak, így a vezetés igen komoly kihívást és persze élvezetet is jelenthet. Az árcédulán 1,4 millió dolláros, vagyis átszámítva mintegy 350 millió forintos összeg olvasható.

Sorozatgyártásról egyébként csak idézőjelesen beszélhetünk, hiszen a tervek szerint mindössze 25 darab készül majd a Fenyr SuperSportból. De még így is sokkal több, mint a korábban 7 példányban legyártott, jelentősen drágább Lykan HyperSportból.

Orientalista.hu – HVG

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑