Cadmus fordítás Cadmus

Újabb azeri-örmény tűzharc volt a két ország határán

2021. 07. 15.

Újabb azeri-örmény tűzharc volt a két ország határán szerdán, az örmény fegyveres erők egy katonája lövöldözésben meghalt – számolt be a jereváni védelmi minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint az eset az örmény-azerbajdzsáni határ jeraszhi szakaszán történt. Az azeri fegyveres erők alegységei harcálláspontjaik előre tolása érdekében, mérnöki eszközökkel erődítési munkálatokat próbáltak elvégezni.

A munkálatok leállítására tett örmény katonai lépésekre válaszul az azerbajdzsáni katonák tüzet nyitottak, aminek következtében egy örmény katona meghalt – derült ki a hivatalos közleményből.

A minisztérium a dokumentumban elítélte “az azerbajdzsáni fél újabb provokációját”, és arra figyelmeztetett, hogy a helyzet további romlásáért Azerbajdzsán katonai-politikai vezetése viseli a felelősséget.

A tavalyi hegyi-karabahi háború nyomán az örmény Szjunik és Gegarkunik tartomány határtérségében május 12. óta feszült a helyzet, mindkét fél provokációkról számolt be. Május 27-én Azerbajdzsán azt közölte, hogy hat örmény katonát fogott el, amikor szabotázs céljából megpróbálták átlépni a határt.

Az örmény fél megerősítette a katonák elfogását, de azt hangsúlyozta, hogy azok nem lépték át a határt, hanem mérnöki munkát végeztek örmény felségterületen.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑