Cadmus fordítás Cadmus

Újabb, határsértéssel vádolt örmény katonákat ítéltek börtönre Azerbajdzsánban

2021. 07. 24.

Egy azerbajdzsáni bíróság pénteken egyenként hat évi börtönbüntetésre ítélt 13, határsértéssel és terrorizmussal vádolt örmény katonát.

Az elítéltek annak a több mint hatvan fős örmény katonai csoportnak a tagjai voltak, amelyet decemberben fogtak el az azeri erők a két ország vitatott határvonalán egy hónappal a hegyi-karabahi háborús konfliktus lezárultát követően. Az örmény katonákat Hegyi-Karabah hadruti járásában fogták el, amely a harccselekmények eredményeképpen Azerbajdzsán fennhatósága alá került.

A szóban forgó csoportból Azerbajdzsán július elején orosz közvetítéssel szabadon engedett 15 örmény katonát, cserébe a hegyi-karabahi aknamezők örmény térképeiért, de tizennégy társukat szabadságvesztéssel sújtotta határsértés vádjával.

A tavalyi hegyi-karabahi háború nyomán a határtérségben továbbra is feszült a helyzet, mindkét fél provokációkról számolt be.

A baku védelmi minisztérium állítása szerint egy örmény mesterlövész pénteken lelőtt egy azeri katonát a határtérségben található kalbadzsari körzetben. Hozzátette, hogy az azeri hadsereg válaszlépéseket fog tenni. Az említett térség szintén a tavalyi harcok nyomán került Azerbajdzsánhoz.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑