Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2020. 03. 26.

Egyiptom is kijárási tilalommal védekezik a koronavírus ellen

2020. 03. 26.

Az egyiptomi kormány bejelentette, hogy március 25-től két héten keresztül kijárási tilalom lesz érvényben. A kijárási tilalom este 7 órától másnap reggel 6 óráig fog tartani és a rendelet be nem tartóit akár 4000 egyiptomi font (253 USD) pénzbírságra is ítélhetik, de lehetséges a börtönbüntetés is.

Abdel Fattah Al-Sisi egyiptomi elnök egy Facebook bejegyzésében arra kérte az egyiptomi lakosságot, hogy tartsák be a hatóságok utasításait azért, hogy megakadályozzák a fertőzött személyek számának növekedését.

A rendelet értelmében az egyéni és a tömegközlekedés sem megengedett este 7 óra után. Ezen kívül elrendelték a nagy tömegek által látogatott helyek délután 5 óra utáni zárva tartását. Ilyenek például a bevásárló központok, éttermek, és kávézók. Az ételkihordás azonban ezután is engedélyezett.

Az egyiptomi kormány ezen kívül azt is elrendelte, hogy az iskoláknak és az egyetemeknek április közepéig zárva kell tartaniuk.

A kormányzati hivatalok ebben az időszakban szintén zárva tartanak majd, kivéve az egészségügyi intézmények és az olyan dokumentumokat kiállító hivatalok, mint a születési anyakönyvi kivonat és a házassági okiratok.

Az egyiptomi egészségügyi minisztérium adatai szerint eddig 366 koronavírusos fertőzött van az országban és eddig 19 személy hunyt el a fertőzés következtében.


Orientalista.hu-Al-Isfahani (Egyptian Streets)

Megosztom:
Back to Top ↑