Cadmus fordítás Cadmus
Törökország

2016. 02. 20.

Félezer terrorista lépett be Szíriába Törökországon keresztül

2016. 02. 20.

Egy angliai székhelyű megfigyelő csoport szerint legalább 500 takfiri fegyveres lépte át a török-szíriai ​​határt egy észak-szíriai határ menti városba tartva, számolt be a Press TV.

“Legalább 500 lázadó kelt át a Bab al-Salam határátkelőhelyen útban A’zaz város felé, ahonnan segíteni akarnak a felkelőknek a kurd erők által a tartomány északi részén elért eredményekkel szemben”,- mondta Rami Abdel Rahman, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának vezetője.

Kevesebb mint egy hét alatt a szerdai átkelés a második alkalom, hogy egy nagy csoport fegyveres lépte át a török ​​határt, belépve Szíria területére. Vasárnap 350 felfegyverzett terrorista lépett szíriai földre a törökországi Atme határátkelőhelyen keresztül.

Kedden egy török ​​tisztviselő azt mondta, a Szíriával kapcsolatos nehézségek egyetlen megoldása a szárazföldi csapatok bevetése. Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter támogatta a javaslatot, hozzátéve, hogy országa jelenleg a szövetségeseivel ilyen jellegű intézkedésekről tárgyal.

Az elmúlt néhány napban Ankara offenzívát indított a Kurd Népi Védelmi Egység (YPG) pozíciói ellen, hogy megpróbálja megállítani a kurd erőket, nehogy sikerüljön elérniük Szíria Törökországgal közös határát, miközben a szíriai erők már napi szinten érnek el győzelmeket a Daes takfiri terroristákkal szemben az északi régiókban.

Szerdán Recep Tayyip Erdogan elnök bejelentette, a török ​​erők továbbra is folytatják a kurdok állásainak bombázását Szíria területén.

Orientalista.hu – (Press TV. Persianews.vcp.ir)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑