Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 11. 12.

Haditudósítás Szíriából – folytatódnak az ISIS-ellenes harcok

2017. 11. 12.

Al-Bukamaltól északkeletre egy katlan maradt az ISIS terroristák kezén, amely jelentős ellenellást tanúsít.

Ilyen mértékű ellenállás nem volt tapasztalható, amikor egész városok szabadultak fel az ISIS terrorszervezet uralma alól; például Al-Majadin felszabadításakor a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei nagyobb zárótüzében az ISIS terroristák képtelenek voltak ötnél több irányított páncéltörőrakétát indítani, habár ennek katlannak a védelmében eddig tíz páncéltörő rakétát használtak fel.

Világos, hogy a katlanban lapuló ISIS terroristák az entitás legtapasztaltabb harcosai közé tartoznak és van rá okunk azt hinni, hogy nagy értékű célpontok vannak ott, akiket a militánsok megpróbálnak védeni és áttörni a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei blokádját, hogy a vezetők elmenekülhessenek.

A hadsereg rohamlövészeit és más egységeket légi úton áttelepítették a körzetbe, valamint a Szíriai Arab Fegyveres Erők evakuálták a polgári lakosokat Al-Bukamal bizonyos negyedeiből. Úgy tűnik, hogy a szíriai katonai vezetés nem akarja letörölni a körzetet és az ott tartózkodókat a térképről, el akarja foglalni és átfésülni, ami arra utal, hogy magas rangú ISIS vezérek vannak jelen az ostromolt térségben vagy nagy értékű információ, amelyet a Szíriai Fegyveres Erők Főparancsnoksága nem akar elpusztítani.

Ez az igazság, akármilyen szimplán is hangzik, távol minden színes álomtól és kívánságtól. Nem erősíthetjük meg amiről nem tudunk, és nem is tagadhatjuk. Új híreket fogunk önökkel megosztani, amikor beérkeznek és közlésre érdemesek, habár ennek a beszámolónak a célja emlékeztetni olvasóinkat, hogy ne hallgassanak holmi kibertérből való pletykákra, csak várják meg a Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnokságának nyilatkozatát, vagy a hadszíntéri parancsnokok sajtójelentését.

Az Orosz Légierő az Al-Kaida terroristák sorait ritkítja Észak-Szíriában

Az Orosz Légierő több légi támadást hajtott végre Észak-Szíria felett az elmúlt 48 órában, mint eddig egész évben.

Az elmúlt napokban orosz vadászbombázók szálltak fel a Lattakia tartományi Dzsableh város melletti Hmeimim légi támaszpontról, amelyek kíméletlenül pusztították az Al-Kaida terrorhálózathoz tartozó Hajat Tahrir Al-Sham nevű vahhabita terrorista koalíció állásait Hama, Aleppo és Idleb tartományok területén.

Egy szíriai katonai forrás szerint az Orosz Légierő több mint száz légi támadást hajtott végre Észak-Szíria felett az elmúlt két napon, előkészítve a Szíriai Arab Hadsereg közelgő offenzíváját, amely várhatóan rövidesen megindul.

Az orosz légi csapások főleg a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció dél-idlebi (Szukaik, Atszhan), észak-hamai (Kafr Zita, Al-Lataminah), és dél aleppoi (Dzsabal Al-Hossz) védelmi állásaira zúdultak.

A Szíriai Arab Hadsereg folytatja offenzíváját az ISIS terrorszervezet ellen egy nagy Deir Ezzor tartományi szigeten

A Szíriai Arab Hadsereg ma folytatta az offenzíváját Deir Ezzor tartomány fővárosán kívül, megtámadva az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet utolsó állásait a nagy kiterjedésű Hawidzsat Kati szigeten.

A saját légierő támogatásával a Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztálya és a Tigris Alakulatok egy újabb támadást hajtottak végre Hawidzsat Katin, felszabadítva számos helyszínt a szigeten.

Az előretörés eredményeként az ISIS terroristák a sziget területének kevesebb, mint 15 százalékára szorultak vissza.

A Szíriai Arab Hadsereg ismételten ultimátumot adott az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezetnek, hogy adják fel a szigetet annak érdekében, hogy a fogságukban lévő néhány szász polgári személy elmenekülhessen, azonban a terroristák újra elutasították a feltételeket.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑