Cadmus fordítás Cadmus
India

2019. 08. 14.

Indiában betiltották a béranyaságot

2019. 08. 14.

India hosszú évek vitája után véget vetett a női test reproduktív célokra történő kereskedelembe bocsátásának – írja az Osservatore Romano vatikáni napilap.

Az indiai parlament alsó háza augusztus 6-án véglegesen jóváhagyta azt a rendeletet, amely megtiltja az országban a kereskedelmi célú béranyaságot. Ugyanakkor a törvény kivételes esetekben engedélyezi: a béranyaság lehetséges abban az esetben, ha „altruista/önzetlen célból” történik, vagyis egy családon belül és csak indiai nemzetiségű, legalább öt éve házas párok esetén, akiknek nincs más élő gyermeke és bizonyított a meddőség.

3000 magánklinika dollármilliós üzletet csinált a béranyaságból

A rendelet törvényen kívül helyezi a több mint 3000 magánklinikát, amelyek 2001 óta dollármilliókat termelő üzleti vállalkozásokként virágoztak az országban. Minden évben házaspárok és egyedülálló személyek ezreit fogadták be, akik a világ minden tájáról érkeztek, hogy gyermekük legyen. Eddig India azon kevés országok egyike volt, ahol a nők „bérbe adhatták” saját testüket, hogy ismeretlenek gyermekeit világra hozzák. Oroszországban, Ukrajnában és Kalifornia államban van még erre lehetőség törvényileg.

Egy 80 éves indiai ügyvédnő indította el a harcot az üzleti vállalkozás ellen

Az új törvény megszületésében kiemelt szerepet vállalt Jayashree Wad 80 éves ügyvédnő, aki 2015-ben első alkalommal komoly harcot indított a termékenység business ellen, bevonva a küzdelembe az indiai Legfelsőbb bíróságot is.

Vaticanews

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑