Cadmus fordítás Cadmus
Ukrajna

2022. 09. 13.

Kadirov: visszaszerezzük a városokat Harkov irányában

2022. 09. 13.

Ramzan Kadirov csecsen elnök kijelentette, hogy a különleges katonai művelet Harkov irányában Oroszország által hátrahagyott összes várost visszaszerzik és konkrét eredményeket ígért a közeljövőben a Telegramon megjelent hangüzenetében.

Korábban Vitalij Hancsev, a Harkovi felszabadított területek vezetője elmondta, hogy a hatóságok megkezdték a lakosság evakuálását Kupjanszkból, Izjumból, Shevchenkoveból és Balaklijából, felszólította a lakosokat, hogy hagyják el otthonaikat a katonai műveletek területén.

Az orosz védelmi minisztérium szombaton közölte, hogy a Balaklijából és Izjumból átcsoportosították a csapatokat Donyeck irányába, hogy elérjék a Donbassz felszabadítására indított különleges katonai művelet kitűzött céljait.

“A védelmi minisztérium tisztázta a helyzetet, ami miatt kivonultak ezekből a városokból – Izjum, Kupjanszk, Balaklija Harkov irányában. De a katonai stratégiából kiszorították” – emlékezett vissza a csecsen vezető.

“DE ÉN, RAMZAN KADIROV, HIVATALOSAN KIJELENTEM, HOGY EZEKET A VÁROSOKAT VISSZASZEREZZÜK, A KIFEJEZETTEN ERRE A CÉLRA KIKÉPZETT EMBEREINK MÁR OTT VANNAK, KÉSZEN ÁLLUNK TOVÁBBI 10 000 HARCOST KÜLDENI. A KÖZELJÖVŐBEN ELÉRJÜK OGYESSZÁT, ÉS KONKRÉT EREDMÉNYEKET FOGTOK LÁTNI” – MONDTA KADIROV A TELEGRAM-CSATORNÁJÁN KÖZZÉTETT HANGÜZENETBEN.

“Az a tény, hogy néhány várost feladtunk – ez is egy plusz. Nem hibáztathatok senkit, mert nem értem mélységében, hogy milyen stratégiát dolgoztak ki. De egyvalamit tudok – Oroszország győzni fog, és a NATO sátánjait és a nyugat-európai különleges szolgálatok fegyvereit elnyomja, szétzúzza a harcosaink szelleme” – véli Kadirov.

Hamarosan meglepetésre számíthatnak az ukrán fegyveres erők

Az orosz hadsereg “meglepetéssel” készül az ukrán fegyveres erők számára – közölte Ramzan Kadirov csecsen vezető a Telegram-csatornáján.
“HARCOSAINK ÉRDEKES MEGLEPETÉSSEL KÉSZÜLTEK AZ UKRÁN BANDITAALAKULATOK SZÁMÁRA, AMELY HAMAROSAN KIDERÜL. NOS, ADDIG SEM FEDEM FEL A KÁRTYÁKAT” – ÍRTA.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a harcosok minden akciója egyértelműen megtervezett.

“A csecsen biztonsági egységek bátorságának és hősiességének, valamint a szövetséges erőkkel való jól szervezett együttműködésnek köszönhetően a csecsen köztársasági egységek különleges katonai művelete a felelősségi övezetben jól halad. Biztos vagyok benne, hogy közös erőfeszítésekkel teljes vereséget fogunk mérni az ellenséges banditaalakulatokra” – tette hozzá Kadirov.

Korábban a nap folyamán a csecsen vezető egy videót tett közzé, amelyben a különleges műveletek övezetébe visszatért Adam Delimhanov állami duma-képviselő szintén bejelentette, hogy az orosz hadsereg valamilyen “eseményre” készül a nacionalisták ellen.

Maga Kadirov is türelemre intette az oroszokat, és arra kérte őket, hogy “várjanak nagyszerű híreket a frontvonalról” a harcosoktól.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Donbassz felszabadítására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR erőivel együtt teljes mértékben felszabadította a Luganszki Népköztársaság területét és Donyeck nagy részét, beleértve Volnovakhát, Mariupolt és Szvjatohorszkot, valamint a teljes Herszon régiót, Zaporizzsja azovai területeit és a Harkov régió egy részét.

Elemi.hu, Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑