Cadmus fordítás Cadmus
Iszlám világ

2015. 04. 27.

 Obama nagymamája is megjárta a Mekkai zarándoklatot

2015. 04. 27.

A napokban járta meg Barack Hussein Obama amerikai elnök 88 éves nagymamája Sara Omar a híres muszlim zarándokutat, az Umrát, amely az iszlám vallás ötödik pillére. A muszlimoknak életünkben legalább egyszer kötelező jelleggel kell megtenni a zarándok utat mindazok számára akik megtehetik .

Az amerikai elnök nagymamája a látogatását követően azt nyilatkozta egy szaúdi lapnak, hogy nagyon boldog amiért részt vehetett ezen a csodás zarándok úton, amelyre a szaúdiak ügyelnek, hogy a mai napig tükrözze a mérsékelt Iszlámnak a tanításait.

A nagymama persze arról megfeledkezett, hogy unokájának a jó barátai a szaúdiak sosem a mérsékelt iszlám tanairól voltak híresek, hanem inkább a szélsőséges vahabita hanbali irányzat követői akik nem ismerik el más irányzatok létezését, illetve mindenki aki nem muszlim azaz kafer, hitetlen vagyis halált érdemel.

Sara Omar, Obama elnök nagyapjának harmadik felesége, zarándok útja során unokája lelki üdvösségéért is fohászkodott. “Imádkoztam Allahnak, hogy unokám térjen vissza a muszlim vallásához.” – mondta Obama nagymamája

Nem csak a  nagyszülőnek hanem a testvéreknek a mindennapjaiban is fontos szerepet  játszik a  muszlim vallást.

Malik Hussein Obama az amerikai elnök testvére a szélsőséges és betiltott Muszlim Testvériség egyiptomi szárnyának az aktív tagja. A szervezet az elmúlt évtizedekben számos terrormerényletet követett el Egyiptom turisták által látogatott nevezetességein.

Minden esetre  nagymama ide vagy oda, de úgy tűnik hogy Barack Hussein Obama elnök rokonai egyre több fejfájást okoznak a Fehér Háznak, amely megállás nélkül próbálja terjeszteni azt, hogy az USA elnöke keresztény és nem muszlim.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑