Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 04. 03.

Több mint 15 ezer szíren segítettek az orosz orvosok

2017. 04. 03.

Az orosz Megbékélési Központ Szíriában elnöke, Alexei Kim arról nyilatkozott, hogy az orosz katonai orvosok több mint 15500 szíriai állampolgárnak nyújtott orvosi segítséget a humanitárius műveletek végrehajtásának kezdete óta Szíriában.

A Novosty orosz média idézte a humaimi légitámaszpont központjának az elnökét, aki európai és orosz parlamenti képviselőkkel találkozott Latakia tartományban. Ő arról nyilatkozott, hogy a humaimi logisztikai központ orvosi csoportja szokott segíteni a környéken lévő embereken, mivel közülük nagyon kevesen rendelkeznek orvosi szakértelemmel. A csoport tagjai gyógyszereket és segélyeket is adnak a rászoruló embereknek.

A Központ vezetője kijelentette, hogy Oroszország aktívan nyújt humanitárius segítségnyújtást, csomagolt élelmiszerek és meleg ételek formájában a rászorult lakosság számára. Rámutatott arra, hogy ilyen segítségnyújtásra 310 településen került sor.

Megállás nélkül érkeznek az orosz segélyszállítmányok Szíriába

A humaimi orosz központ március 20.-ai közlése szerint, az elmúlt 24 órában 7 segélyszállítmány érkezett, 2,7 tonna élelmiszer és orvosi ellátás az Aleppó és Latakia vidékén érintett emberek részére.

A humaimi központ március 20.-án közzétett információi alapján, ez a támogatás 3300 embert foglalt magába. Elosztásuk Aleppóban az egyetemi városrésznél, és számos iskolában (Aleppóban Bastan al-Qasr, Sheikh Maqsoud kerületekben és a Latakia tartománybeli al-Gandarijja faluban) történt.

Tájékoztatásaik szerint az orosz segélyeken kívül, ENSZ szállítmányok is érkeztek az elmúlt órákban. Az oroszok mindenkit biztosítottak arról, hogy támogatásuk Szíria részére folytatódik a jövőben is.

Érdekesség, hogy az orosz segélyek Szíriának, 2012 óta folyamatosak. Segítségük nem korlátozódik csupán az élelmiszerre, gyógyszerre és orvosi személyzetre, Moszkva egész csapatokat küldött már robbanószerkezetek hatástalanítására, aknamentesítésre, melyeket a terroristák hagytak maguk mögött visszavonulásaik során. Oroszország egy speciális programot indított a szíriai katonáknak, melyen gyakorolhatják az aknamentesítést és a területek megtisztítását a robbanóanyagoktól. Sőt, Oroszország két katonai zászlóaljat küldött Szíriába, melynek tagjai Aleppóban és Damaszkusz vidékén ügyelnek a biztonságra, és a polgári lakosság védelmére, együttműködve a szíriai belső biztonsági erőkkel. Az oroszok ígéretet tettek arra, hogy más formában is támogatni fogja Szíriát, többek közt például abban, hogy segít a lehető legnagyobb mértékig helyreállítani azokat a régészeti műveket, melyeket elpusztítottak és kifosztottak a terroristák.

A civil társadalom, a civil szervezetek és az orosz ortodox egyház sem áll tétlenül. A maguk részéről ők is dolgoznak, jótékonysági kampányokat szerveznek, adományokat gyűjtenek, melyeknek elszállítása az orosz kormány együttműködésével történik a vallási hatóságok különböző szektáinak Szíriában.

Orientalista.hu – Johnny Corleone (Források: Russia Today, Novosty, Interfax)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑