Cadmus fordítás Cadmus
Ukrajna

2022. 09. 10.

Több száz ukrán katonát semmisített meg az orosz légierő

2022. 09. 10.

Az orosz légierő akár 300 ukrán katonát is megsemmisített nagy pontosságú fegyverekkel a Harkovi területen és a Donyecki Népköztársaságban (DNR) – közölte a védelmi minisztérium.

“Az orosz légierő nagy pontosságú fegyverei eltalálták az Ukrán Nemzeti Gárda 5. dandárjának főhadiszállását, a 92. gépesített dandár és a Kraken nacionalista alakulat egységeinek ideiglenes telepítési pontjait a Harkovi terület Balakleja és Csugujev járásaiban, valamint az 54. gépesített dandár parancsnoki állását a Donyecki Népköztársaság Rai-Oleksandrivka falu közelében” – pontosított a minisztérium.

A jelentés szerint akár 15 egységnyi katonai felszerelés megsemmisítéséről is beszámoltak.

Emellett a taktikai és a katonai légierő, a rakétacsapatok és a tüzérség folytatja az ukrán fegyveres erők katonai létesítményei elleni csapásokat. A nap folyamán például hét parancsnoki állást ért találat Rozovka, Ocsertino, Vodyane, Novomikhajlovka és Ugledar körzetekben, valamint Sznihijrevka és Novonikolajivka településeken.

A minisztérium szerint az orosz légvédelmi rendszerek 13 ukrán drónt és öt HIMARS lövedéket lőttek le.

Ezenkívül hat ukrán lőszerraktárat semmisítettek meg a Donyecki Népköztársaságban, Dnyipropetrovszkban és Zaporizzsjai területen, valamint egy radarállomást a Mikolajivi területen.

Az orosz erők több szakasznyi ukrán tüzérséget szorítottak vissza, és megsemmisítettek egy amerikai gyártmányú M777-es tarackot a DNR-ben.

Oroszország több településről visszavonta erőit az ukrajnai Herszon régióban

Az orosz védelmi minisztérium megerősítette, hogy csapatokat vontak ki több helyről az ukrajnai Herszon régióban. A fejleményre a térségben zajló ukrán offenzíva közepette kerül sor.

“A különleges katonai művelet céljainak elérése érdekében döntés született a csapatok átcsoportosításáról Balakleja és Izjum térségében, hogy a Donyeck irányába irányuló erőfeszítések fokozódjanak” – áll az orosz hadsereg szombati közleményében.

A térségben állomásozó csapatokat az elmúlt három napban átcsoportosították a Donyecki Népköztársaság területére – állította a minisztérium.

A hadművelet során a hadsereg “számos figyelemelterelő és demonstrációs tevékenységet hajtott végre, amelyek a csapatok valódi tevékenységét imitálták” – tette hozzá, anélkül, hogy további részleteket közölt volna az említett manőverekről.

Az orosz csapatoknak okozott károk megelőzése érdekében a hadsereg erőteljes tüzérségi, rakéta- és repülőgép-támadásoknak vetette alá a térségben lévő ukrán egységeket – közölte a minisztérium, amely több mint 100 páncélos és tüzérségi eszköz megsemmisítéséről, valamint “több mint 2000 ukrán és külföldi harcos” likvidálásáról számolt be az elmúlt három napban.

A visszavonulás egy hatalmas ukrán offenzíva közepette történt, amely csütörtökön indult Harkov térségében. A támadást más területeken, nevezetesen az Oroszország által ellenőrzött dél-ukrajnai Herszon város közelében tett előrenyomulási kísérletek előzték meg.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑