Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 10. 08.

Török harckocsik lépték át a szír határt (videó)

2017. 10. 08.

Török harci járművek vasárnap átlépték a szíriai határt, majd a katonák tűzpárbajt vívtak a Tahrír es-Sám dzsihadista szövetséggel az Idlíb tartománybeli Kafr-Luszin falu közelében – jelentettét a hírügynökségek szemtanúkra hivatkozva, akik azt mondták, látták, amint a török harci járművek Atmahnál beléptek Idlíb tartományba.

Recep Tayyip Erdogan török elnök szombaton bejelentette, hogy az Ankara támogatását élvező szíriai lázadók hadműveletet hajtanak végre a többnyire a Tahrír-es-Sám kezén lévő Idlíb térségben. Ennek a dzsihadista szövetségnek a tagja a Fatah es-Sám, az al-Kaidával kapcsolatban álló egykori en-Nuszra Front is.

Törökország Oroszországgal és Iránnal feszültségmentesítési övezetek létrehozásán dolgozik Szíriában, de mindenekelőtt Idlíb tartományban. Törökország felkelőcsoportokat támogat, Irán és Oroszország pedig Bassár el-Aszadot támogatja a konfliktusban.

Akna csapódott a menekülttáborba

Több akna egy közelben lévő menekülttáborba és egy idlíbi határátkelőbe csapódott be – jelentette ellenzéki forrásokra hivatkozva a dpa hírügynökség. Sebesülésekről nem érkeztek jelentések. Közben a szíriai kormányerők el-Majádínt, az Iszlám Államnak (IÁ) az északkelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban lévő erősségét támadták – jelentette a SANA hivatalos hírügynökség.

A Bassár el-Aszadhoz hű erők a múlt pénteken elérték el-Majadín külvárosait, és most a várostól nyugatra harcolnak. El-Majadín az Iszlám Állam “el-Dzsaír tartományának de facto székhelye”.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑