Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 08. 05.

Az orosz légideszant csapatok készek Assad elnök oldalán harcolni

2015. 08. 05.

Az orosz légideszant-csapatok készen állnak a a Szíria ellen harcoló terroristák felszámolásában.

Vlagyimir Samanov vezérezredes a különleges erők parancsnoka sajtótájékoztatón közölte, hogy ha az orosz kormány felhatalmazza őket egy ilyen feladattal akkor készen állnak a bevetésre.

Mi teljesítjük az országunk vezetése által hozott határozatokat, ha megbíznak bennünket az akció végrehajtására,- mondta a tábornok.

Orosz katonatisztek és szakértők a konfliktus lelőtt is jelent voltak Szíriában, a háború kitörése óta az orosz tanácsadók száma megnőtt.

Orosz különleges alakulatok az elmúlt négy évben többször is bevetésre  kerültek az országban, bár ezt  Moszkva és Damaszkusz nem erősítette meg.

Két évvel ezelőtt a Nuszra Front és az FSA terroristái lerohanták és kifosztották a történelmi Maaloula keresztény falut. A település lakói a mai napig Jézus nyelvét beszélik. A faluban található templomok és kolostorok fontos zarándokhelynek számít a Közel-Keleti kereszténységnek.

A települést A Szíriai Arab Hadsereg és a lakókból alakult Nemzetvédelmi Milícia szabadította fel. Több forrás szerint is orosz különleges alakulatok katonáinak a falu mögött húzódó hegyen lévő szállodában alakítottak ki laktanyát. Az elit alakulat feladata a település megvédése az iszlamistáktól.

Oroszország és Szíria között nagy múltú és  jó kapcsolat van. Sok szíriai szakértő, beleértve a katonait is, oktatásban továbbképzésben részesült az akkori  Szovjetunióban, illetve  mostani Oroszországban.

Orientalista.hu  – Sinoda

Megosztom:

,
Back to Top ↑