2018. 01. 06.

Enyhül a viszony Ankara és Berlin közöttBerlin és Ankara újra meg akarja erősíteni a két ország közötti együttműködést – értett egyet a német és török külügyminiszter a németországi Goslarban szombaton tartott találkozójukon.

Javasolni fogják a gazdasági minisztereknek, hogy hosszú szünet után ismét hívják össze a közös német-török gazdasági bizottságot – mondta el Sigmar Gabriel német külügyminiszter a török kollégájával, Mevlüt Cavusogluval tartott tárgyalásai után tartott sajtóértekezleten. A két külügyminisztérium közötti stratégiai párbeszéd fonalát is újra fel akarják venni – tette hozzá.

Gabriel szombat délelőtt goslari házában fogadta török hivatali kollégáját.

Cavusoglu, aki novemberben a törökországi Antalyában fogadta Gabrielt, a mostani viszontlátogatás előtt német lapokban megjelent hosszabb cikkben tett javaslatot a megromlott kétoldalú kapcsolatok rendezésére. Egyebek között azt írta, hogy különösen a biztonságpolitikában, a kereskedelem és a befektetések, beruházások területén, az energiapolitikában és a Törökország körüli térség egészét érintő politikában kell fejleszteni az együttműködést.

Orientalista.hu – MTI

, , , ,
<


Back to Top ↑