2017. 09. 25.

Összefog Putyin és Erdogan Szíria miattOroszország és Törökország fontosnak tartja, hogy összehangolja erőfeszítéseit Szíriában, ahol a négy feszültségcsökkentési övezet létrehozása megnyitja az utat a polgárháború lezárása előtt – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn folytatott telefonbeszélgetését ismertetve.

A két vezető, aki csütörtökön személyes munkamegbeszélést tart majd Ankarában, Peszkov szerint az Asztanában szeptember 14-én és 15-én megtartott, hatodik nemzetközi asztanai találkozó „pozitív eredményeinek fényében” tekintette át a szíriai kérdéskört.

A telefonos egyeztetésről kiadott török tájékoztatás szerint Erdogan és Putyin megvitatta az iraki kurd függetlenségi népszavazás kérdését, és hangsúlyozta Irak és Szíria területi épségének fontosságát.
Érdekes lehet számodra:

A Kreml közölte, hogy Putyin telefon tárgyalt Haszan Róháni iráni elnökkel is. Az orosz tájékoztatás ezúttal is a két félnek a szíriai rendezés terén folyó további együttműködése iránti készségét, valamint az asztanai folyamat méltatását emelte ki.

Az IRNA iráni hírügynökség ezzel szemben arra fektette a hangsúlyt, hogy Putyin és Rouhani támogatásáról biztosította az iraki kormányt, valamint Irak területi épségét.

Orientalista.hu – MTI

, , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com