Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 09. 21.

Sáskajárás

2015. 09. 21.

A hangadókról írok. Azokról, akik a rászoruló tömegeket és minket bábokként használnak.

A migránsok egy része az erőszak és terror elől menekül, másik részük pedig az erőszakot és terrort hozza, akik:

– pontosan tudják, hogy van mögöttük támogatás

– pontosan tudják, ha elakadnak, van egy segítő kéz, aki alájuk nyúl, helyes irányba igazítja őket, egyengeti útjukat

– pontosan tudják, hogy milliók jönnek még utánuk, tehát van erejük

– pontosan tudják, hogy az, amit az EU demokrácia és emberi jog nevében hirdet, az káosz és gyengeség

– pontosan tudják, hogy semmibe vehetik törvényeinket, hatóságainkat, önhatalmúlag dúlhatják fel rendünket

– pontosan tudják, hogy lerohanhatják, megsemmisíthetik kultúránkat, hiszen nekik ilyen nincs, tehát fogalmuk sincs, mit semmisítenek meg

– pontosan tudják, hogy amit mi szeretet, kegyelem nevében nyújtunk, az nekik gyengeség, behódolás, felhívás a táncra, hogy többet követeljenek

– pontosan tudják, hogy klónok, bábuk vagyunk és erős akarattal, határozottsággal, erő demonstrálásával akaratukat ránk tudják kényszeríteni

– pontosan tudják, hogy be lehet mocskolni azt, ami nevében apjuk megverte, faluvezetőjük megkorbácsolta őket, amit csak úgy ismertek meg, hogy halált és szenvedést hozott. Ez az iszlám, amit kívül szajkóznak, belül gyűlölnek. E skizofrén gyűlöletet nevezik ők iszlámnak és ennek torzóját hozzák.

A Korán azért csodálatos, mert az ő összes bűnükről szól. Ők a dzsahiliya követői (tudatlanság korszaka) iszlám köntösben, ami idegen érdekeket szolgál. Amit nem tudnak pontosan, az a Korán. Amit imámjaik nem tudnak pontosan az, hogy miként kell együttélésre tanítani őket másokkal e földön. Ez nem az az iszlám, ami az ókor filozófiáját átültette Európába, amely megvetette a csillagászat, matematika, algebra és a természettudományok alapját. Ez nem az az iszlám, amely Córdoba, Toledo és Bagdad tengelye mentén tudást, toleranciát és megbékélést hozott. Ez egy pár éve született valami, ami petrodollárokkal táplálkozik, kultúrákat semmisít meg és mumus, amitől mindent és mindenkit félteni kell. Ennek semmi köze valláshoz, hithez. Ez egy szervezett politikai akció.

Ezért kell nagyon megbecsülni a migránsok közül azokat, akik két prés közé kerültek. A sajátjaik és a mi présünkről beszélek. Ők azok a becsapottak, akiket rászedett e migráció csúfos szervezőbiztossága, beleértve EU vezetőket is. Ők azok, akik sajátjaik terrorját, erőszakát kell, hogy elviseljék nap, mint nap. Ők azok, akikre kiosztották a tömeg szerepét, de manipulált áldozatok. Nagyon nehéz, de igen, differenciálnunk kell. Ők az igazi áldozatok rövid és hosszú távon, hiszen a balhét is velük fogják elvitetni.

Ami furcsa. Hosszú éveken át az iszlámot és muszlimokat Európában kritika, megvetés, de legalább szarkazmus illette. Soha egy pozitív kontextusban nem merült fel vallási, etnikai, politikai elemzésekben. Hogy van az, hogy mintegy varázsütésre egyik pillanatról a másikra a kommunikációt meghatározó emblematikus személyek, hírcsatornák, könnyes szemekkel, meghatottan éreztetik szolidaritásukat pont olyan iszlámba csomagolt akcióval, melytől Európát és az Iszlámot távol kell tartani?

Sáskajárás első hullámában vagyunk. De az igazi nagy rajzás még hátra van. Közép Ázsia és Afrika még be sem mozdult abban a dimenzióban, ahogy várható.

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs

Megosztom:

,
Back to Top ↑