Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2018. 08. 08.

10 szaúdi zsoldos esett el Jemen Al-Jawf kormányzóságában

2018. 08. 08.

Egy nap alatt 10 szaúdi zsoldossal végzett a jemeni ellenállás és további 24-et megsebesített Al-Maslub körzetben Al-Jawf kormányzóságban, jelentette be a Jemeni Népi Bizottság.

Katonai forrásokra hivatkozva a jemeni ,,SABA,, hírügynökség is megerősítette a szaúdi zsoldosok halálának tényét. A jemeni hadsereg és a Jemeni Népi Bizottság ugyanis néhány napja komoly katonai műveletekbe kezdett a szaúdi koalíció zsoldjában álló fegyveresek laktanyái és álláspontjai ellen. Az eddig ismeretlen állampolgárságú zsoldosokat ekkor sikerült lelőniük, illetve többjüket megsebesíteniük.

A Jement 2015-ben megtámadó, Szaúd Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok vezette katonai koalíció az utóbbi időben egyre súlyosabb veszteségeket szenved a harctéren. Az utóbbi hetekben szinte minden héten minimum 100 szaúdi zsoldos esett el és több tucat harci jármű semmisült meg. Az Amerika és a Nyugat által felfegyverzett szaúdi koalíció erői úgy látszik nem bírnak az egyszerű földművesekből és városi lakosokból álló jemeni ellenállással. Olyan lesz ez számukra mint annak idején az Egyesült Államoknak Vietnam.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑