Cadmus
Jemen

2020. 12. 10.

3300 vőlegény és menyasszony tartotta egyszerre az esküvőjét Jemenben

Múlthéten tartották az eddigi legnagyobb tömeges esküvőt Jemen fővárosában. Az eseményen 3300 vőlegény és menyasszony ünnepelte a házasságkötését Sanaa városában az Al-Sabeen téren.

Az esküvőn több száz állami vezető, törzsi vezető és vallási vezető is jelen volt. A tömeges esküvőt az ún. ,,Zakat hatóság,, szervezte, mely egy állami jótékonysági intézmény.

Az Ansarullah mozgalom által irányított jemeni kormány ugyanis így támogatta a fiatal párok házasságkötését és így segítette közös életük megkezdését.

Az esküvő alkalmából a jemeni forradalom vezetője Sayyid Abdul-Malik Badreddin Al-Houthi is gratulált a fiatal pároknak és boldog életet kívánt nekik.

.

A vezető szerint ez a tömeges esküvő egyúttal egy fontos üzenet Szaúd Arábia számára, ugyanis bárhogy is támadják az országot, a jemeni emberek akkor is folytatják mindennapi életüket.

Ezen kívül ez egy jó példája az iszlámban meglévő társadalmi szolidaritásnak, hiszen az állam a szegényebbek számára állja a házasságkötéssel kapcsolatos költségeket.

A tömeges esküvő jelentős társadalmi esemény volt a jemeni fővárosban, hiszen a 3300 vőlegényen és menyasszonyon kívül több ezer hozzátartozó is részt vett a rendezvényen.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (SANAA)

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑