Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2020. 12. 10.

3300 vőlegény és menyasszony tartotta egyszerre az esküvőjét Jemenben

2020. 12. 10.

Múlthéten tartották az eddigi legnagyobb tömeges esküvőt Jemen fővárosában. Az eseményen 3300 vőlegény és menyasszony ünnepelte a házasságkötését Sanaa városában az Al-Sabeen téren.

Az esküvőn több száz állami vezető, törzsi vezető és vallási vezető is jelen volt. A tömeges esküvőt az ún. ,,Zakat hatóság,, szervezte, mely egy állami jótékonysági intézmény.

Az Ansarullah mozgalom által irányított jemeni kormány ugyanis így támogatta a fiatal párok házasságkötését és így segítette közös életük megkezdését.

Az esküvő alkalmából a jemeni forradalom vezetője Sayyid Abdul-Malik Badreddin Al-Houthi is gratulált a fiatal pároknak és boldog életet kívánt nekik.

.

A vezető szerint ez a tömeges esküvő egyúttal egy fontos üzenet Szaúd Arábia számára, ugyanis bárhogy is támadják az országot, a jemeni emberek akkor is folytatják mindennapi életüket.

Ezen kívül ez egy jó példája az iszlámban meglévő társadalmi szolidaritásnak, hiszen az állam a szegényebbek számára állja a házasságkötéssel kapcsolatos költségeket.

A tömeges esküvő jelentős társadalmi esemény volt a jemeni fővárosban, hiszen a 3300 vőlegényen és menyasszonyon kívül több ezer hozzátartozó is részt vett a rendezvényen.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (SANAA)

Megosztom:

, , , , ,




Back to Top ↑