Cadmus fordítás Cadmus
Tunézia

2020. 03. 06.

Robbantás történt az amerikai nagykövetségnél Tuniszban

2020. 03. 06.

Egy rendőr meghalt és többen megsebesültek amikor öngyilkos merénylők felrobbantották magukat az amerikai nagykövetség közelében Tuniszban.

A helyi források szerint két iszlamista szélsőséges robbantotta fel magát a tunéziai fővárosban található amerikai nagykövetség előtt. Ez hónapok óta a legsúlyosabb támadás Tunéziában.

A tunéziai hatóságok elmondták, hogy a támadók motorkerékpáron érkeztek a helyszínre és felrobbantották a náluk lévő robbanószert. A nagykövetség épületét lezárták és jelenleg is folyik az eset kivizsgálása. A támadás tényét az amerikai követség is megerősítette és azt javasolta az embereknek, hogy hagyják el a környéket.

Habár hivatalosan nem jelentették be, hogy a támadás ,,terror cselekmény,, volt, Tunéziában az utóbbi években több terror cselekmény is történt. 2019 júniusában például két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát rendőrök közelében Tuniszban. Abban a támadásban egy rendőr meghalt és többen megsebesültek. Azért a támadásért az Iszlám Állam terror szervezet vállalta a felelősséget.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , ,




Back to Top ↑