Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2020. 12. 12.

A Hamasz elítéli Marokkót amiért elismerte Izraelt

2020. 12. 12.

A palesztin Hamasz ellenálló mozgalom elítéli a marokkói vezetőket akik normalizálni szeretnék kapcsolatukat az izraeli vezetéssel.

A palesztin  mozgalom azonban bejelentette,  tisztában vannak vele, hogy ez a döntés nem a marokkói nép akaratát tükrözi. A marokkói nép ugyanis továbbra is kiáll a palesztin ügy mellett a megszállt Jeruzsálem és az Al-Aqsa mecset kérdésében.

Egy csütörtöki sajtónyilatkozatában a Hamász mozgalom kijelentette, hogy a marokkói vezetés ezzel a lépéssel hátat fordított a palesztin népnek és ez egyfajta puccs az ország korábbi, történelmi álláspontja ellen a palesztin kérdéssel kapcsolatban.

A palesztin ellenállási mozgalom ezért felhívja a marokkói emberek figyelmét arra, hogy bojkottálják az izraeli termékeket és emeljék fel szavukat kormányuk döntése ellen.

A napokban derült ki ugyanis, hogy a marokkói vezetés bejelentette, hogy rendezi diplomáciai kapcsolatait Izrael állammal, cserébe pedig az amerikai kormány elismeri Marokkó fennhatóságát Nyugat-Szahara felett.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (The Palestinian Information Center)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑