Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2019. 09. 13.

A Hezbollah bírálta Netanyahu nyilatkozatát a Jordán völgyével kapcsolatban

2019. 09. 13.

A libanoni Hezbollah nevű ellenállási mozgalom élesen bírálta Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök myilatkozatát, melyben a Jordán folyó völgyének és Ciszjordánia egyes részeinek bekebelezéséről beszélt.

A Hezbollah szerdai nyilatkozata szerint ez a beszéd a palesztin nép elleni agresszió, és éppen ezért a palesztinoknak jogukban áll ellenállni mindenféle agresszióval szemben. A Hezbollah arra is rámutatott, hogy ez az izraeli bejelentés az után történt, hogy több arab ország is támogatását fejezte ki a cionista entitás mellett. E miatt pedig Izrael úgy érzi, hogy bármit megtehet a libanoni és a palesztin nép ellen.

A nyilatkozatban az áll, hogy mivel néhány Öböl menti arab ország próbálja normalizálni viszonyát az ún. ,,Izrael állammal,, Netanyahu úgy érzi, hogy most lehetősége nyílt bizonyos arab területek bekebelezésére. Korábban már ugyanis többször bejelentette, hogy Izraelhez csatolja Jeruzsálem keleti felét, Ciszjordániát és a Golán fennsíkot.

A libanoni mozgalom szerint a megszállt palesztin területek judaizálása sérti a palesztin nép jogait és a nemzetközi jogot is. Azonban az izraeli politikusok lépéseit sajnos támogatja az amerikai ,,Deal of the Century,, nevű ún. ,,közel-keleti béketerv,, is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑