Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2019. 05. 14.

A libanoni hadsereg tíz darab harckocsi elhárító rakéta hordozó járművet kapott Franciaországtól

2019. 05. 14.

A libanoni hadsereg május 11-én jelentette be, hogy tíz darab VCAC Mephisto típusú irányított harckocsi elhárító rakéta hordozót , és az azokhoz tartozó kiképzési felszerelést kapott Franciaországtól.

A VCAC Mephisto harckocsi-vadász egy VAB páncélozott szállító járműre van szerelve, a jármű pedig az ,,Euromissile Mephisto,, rendszerrel van ellátva. A rendszer HOT típusú irányított harckocsi elhárító rakétákat lő ki. (ATGM- Anti Tank Guided Missile)

A HOT-3 típusú rakéta hatótávolsága 4,3 kilométer, és minden Mephisto rendszer négy darab HOT rakétával van felszerelve.

A Bejrútban található francia nagykövetség a fegyverszállítmánnyal kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a rakéták szállítása egy Libanon és Franciaország között meglévő ,,intenzív együttműködési megállapodás,, keretei között történik.

Az utóbbi hónapokban a libanoni hadsereg az Egyesült Államoktól is kapott felszereléseket, köztük katonai drónokat is. A hadseregnek nyújtott nyugati támogatás valószínűleg azért történik, hogy háttérbe szorítsák a libanoni Hezbollah nevű ellenállási szervezetet, mely már a 80-as évek óta látja el Libanon védelmét.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, South Front

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑