Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2024. 01. 15.

A németek háborúra készülnek Oroszországgal

2024. 01. 15.

A német sajtó a Bundeswehr (Német Fegyveres Erők) dokumentumára hivatkozva felfedi, hogy Berlin “X-napra”, vagyis arra a napra készül, amikor kitör az orosz-NATO háború.

A Bild által idézett dokumentumon “Bizalmas – csak hivatalos használatra” felirat szerepel , és ebben a német védelmi minisztérium “The Road to Conflict” címmel részletezi az Oroszország és a NATO közötti konfliktus menetét .

Megjegyzik, hogy ez a harmadik alkalom, hogy kiszivárogtatják a német katonai mozgósítási tervet.

Haditanács Németországban: Rendkívüli állapot és Európa felkészülése az oroszországi háborúra – Solz és Pistorius nyilatkozatai
A dokumentum szerint “az X-napon a NATO főparancsnoka 300 000 katona, köztük 30 000 Bundeswehr katona áthelyezését rendeli el a keleti szárnyra” – írja a bulvárlap.

Információk szerint az eszkaláció már 2024 elején megkezdődhet az ukrán fegyveres erők állásai elleni orosz offenzíva megindulásával.
Ugyanezen év júniusára a Bild szerint Oroszország visszavonulásra kényszeríti a kijevi hadsereget.

A konfliktus legvalószínűbb helyszíne (legalábbis első esetben) a Szuvalki folyosó (Przesmyk suwalski) lenne, amely Fehéroroszország és az oroszországi kalinyingrádi régió között található.

A cikk szerzői azonban nyitva hagyják azt a kérdést, hogy mi lesz ennek a hipotetikus eszkalációnak a vége.
NATO-tisztviselők: “Három év múlva nagy háború fog kitörni Oroszországgal a Balti-tengeren” – A csapatok szabad mozgását kérik Európában!

“Alliance Defense 2025”

Az újság által közölt forgatókönyv a következő:

„A német fegyveres erők titkos forgatókönyve, az Alliance Defense 2025 2024 februárjában kezdődik.
Oroszország újabb mozgósítási hullámba kezd, és további 200 000 embert hív be a hadseregbe.

A Kreml ezután tavaszi offenzívát indít Kijev irányába, amely 2024 júniusáig sikeresebb lesz, és lassan visszaszorítja az ukrán hadsereget.
Oroszország jelentős offenzívája a Nyugat ellen júliusban kezdődik.

A súlyos kibertámadások és a hibrid hadviselés egyéb formái, különösen a balti országokban, folyamatosan új válságokhoz vezetnek.
Oroszország elkezdi uszítani az etnikai orosz kisebbségeket Észtországban, Lettországban és Litvániában.

Vannak konfliktusok, amelyeket a forgatókönyv szerint Oroszország ürügyül használ arra, hogy szeptembertől megkezdje a nagyszabású “Zapad 2024” hadgyakorlatot 50 000 katonával Nyugat-Oroszországban és Fehéroroszországban.

De, akárcsak 2021-ben, Oroszország visszaél állítólagos fehéroroszországi manővereivel, hogy a lengyel és litván határon hatalmas csapatokat gyarapítson.

2024 októberében Oroszország csapatokat és közepes hatótávolságú rakétákat szállít Kalinyingrádba, és folytatja enklávéjának felfegyverzését, miközben hamis propagandát terjeszt egy közelgő NATO-támadásról.

A Kreml titkos célja: elfoglalni a Suwalki-folyosót, a Fehéroroszország és Kalinyingrád közötti keskeny lengyel-litván földsávot.
2024 decemberétől mesterségesen előidézett „határkonfliktus” lesz, „lázadásokkal és sok halálesettel” a régióban.

Amikor az Egyesült Államok többé-kevésbé vezető nélkül maradhat néhány hétig Joe Biden valószínű választási vesztesége után, Oroszország megismétli 2014-es invázióját Kelet-Ukrajnában, de a NATO területén.

Nem sokkal ezután rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa, amelyen Oroszország azzal vádolja a Nyugatot, hogy Oroszország megtámadására készül.

Lengyelország és a balti államok növekvő fenyegetésről számoltak be Oroszország részéről 2025 januárjában az Észak-atlanti Tanács ülésén.
Oroszország 2025 márciusában további csapatokat költöztet a Baltikumba és Fehéroroszországba.

Csak Fehéroroszországban a Kremlnek két harckocsihadosztálya lesz, valamint motoros dandárok, összesen több mint 70 000 katonával.
2025 májusában a NATO “hiteles elrettentő intézkedésekről” dönt, hogy megakadályozza a szuvalki folyosó elleni orosz támadást

Fehéroroszország és Kalinyingrád irányából.

A X. napon a NATO legfelsőbb parancsnoka elrendeli 300 000 katona áthelyezését a keleti szárnyra, köztük 30 000 német katonát.
A forgatókönyv 30 nappal az X-nap után ér véget.

Az, hogy Oroszországot elriasztják-e a NATO bevetésétől, továbbra is nyitott kérdés a gyakorlat forgatókönyvében.”

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑