Cadmus fordítás Cadmus
Szaúd-Arábia

2018. 02. 14.

A Szaúd-Arábiai „Csodanő”, aki ledönti a sztereotípiákat (képek, videó)

2018. 02. 14.

A közelmúltban a szaúdi társadalom számos drámai változáson ment keresztül. A monarchia számos új rendeletet hozott, amelyek lehetővé teszik a nők számára az autóvezetést, illetve korlátozzák a hírhedt vallási rendőrség hatalmát. Ezen kívül sok nagyratörő cél megvalósítása áll még előttük.

Bár a reformok felülről lefelé indultak el, a nők százainak nyilvános kiállása is hozzájárult a pozitív társadalmi változásokhoz, ezáltal lépésről lépésre haladva szent céljukhoz, azaz a társadalmi megbecsülésükhöz és a férfiakéval egyenlő foglalkoztatási joguk elnyeréséhez. A tiltakozó nők egyike a 41 éves Halah al Hamrani, fél-szaúdi, fél-amerikai nő, aki a nők sportoláshoz való jogaiért küzd. (az Indipendent közleménye szerint).

Both soft and fierce can coexist and still be POWERFUL! ?? Don’t forget to sign up for the Rexona Challnege!! Download the Anghami app on your android phone and track your steps to possibly win 10,000SR off your electricity bill!! #flagboxing #fightlikeagirl #rexona #movewithconfidence #rexonamovewithconfidence #rexonachallenge #anghami #rexonaxanghami لا تنسو تشاركو في تحدي ريكسونا! حافظي على لياقتك وسجلي في التحدي لتحصلي على فرصة الفوز بجوائز أسبوعية راااائعة ومبلغ يصل إلى 10,000ريال لتغطية تكاليف فاتورة الكهرباء! #ريكسونا_وأنغامي #ريكسونا_تحرك_بثقة #تحدي_ريكسونا #ريكسونا

Halah Alhamrani هالة الحمراني (@flagboxing) által megosztott bejegyzés,

Al Hamrani, aki Kaliforniában szerzett egyetemi diplomát, egész életében aktívan küzdősportolt, miután szülei is erre ösztönözték. 18 éves korában jiu-jitsuban fekete övet is szerzett.

“Meggyőződésem, hogy a lányok bármire képesek. Különösen azért fontos a sport, mert még mindig nem töröltük el a nemi különbségeket, ahogy az Nyugaton már rég megtörtént. Elmondhatom, hogy nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen szüleim vannak” –  mondja.

Egyre bővülő vendégkörét- (150 fő)- kizárólag a vendégek egymásnak ajánlásának köszönheti. Sikertörténete úgy kezdődött, hogy amikor a Vörös-tenger partján fekvő Jidda városába érkezett, órákat kezdett adni barátnőinek, majd óráit kiterjesztette a barátnői barátaira és így tovább. Így jött létre a „FlagBoxing”, amelynek mottója “Küzdj úgy, mint egy lány”. FlagBoxing az egyike a legelső női fitnesz és harci stúdióknak az egész országban.

Halah Alhamrani هالة الحمراني (@flagboxing) által megosztott bejegyzés,

A kickboxer azt állítja, hogy a vállalkozásának sikere abban rejlik, hogy a nőket nemcsak fizikailag, de szellemileg is edzi, és a kurzusok során a tanítványok teljesen új személyiségeket képesek kifejleszteni.

“Sokat fejlődnek. Nagyon nagy különbségeket látok a tanítványokban, amikor ide jönnek … és amikor hazamennek, teljesen megváltoznak a nők. Érezhető abban, ahogy viselkednek, ahogy beszélnek, hogy önbizalmuk fokról fokra nő. Néha úgy érzem magam, mintha a terapeutájuk lennék” – mondja.

Bár al Hamrani, aki fokozatosan halad előre és egyre merészebb lépéseket tesz- időközben már egy országos sporttanfolyam irányításával is megbíztak- attól tart, hogy az elsöprő liberális reformok véget érhetnek, vagy akár rövid időn belül ellenkező irányba is fordulhatnak.

Halah Alhamrani هالة الحمراني (@flagboxing) által megosztott bejegyzés,

Így bár a FlagBoxing mára már hatalmas népszerűségnek örvend, azonban a klub nem rendelkezik technikai engedéllyel: az épület átláthatatlan üvegfalain semmiféle jelzés nem szerepel, és a vendégeknek telefonon fel kell hívniuk Al Hamrani-t, hogy bejuthassanak a klubba, ahol jelenleg gimnasztika, kick-box, muay thai és CrossFit edzések zajlanak.

Orientalista.hu – Vivkamar (Sputniknews)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑