Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2024. 02. 10.

Izraeli légitámaszpontot támadott a Hezbollah (videó)

2024. 02. 10.

A libanoni Ellenállás csütörtök délután bejelentette, hogy a meroni légitámaszpontot Falaq rakéták támadták meg, megerősítve, hogy azt közvetlenül találták el.

Az ellenállás közleménye szerint Meron megtámadása része a Gázai övezet rendíthetetlen palesztin népének, valamint bátor és tiszteletreméltó ellenállásának támogatásának, valamint „válaszként a falvak és civilek elleni izraeli támadásokra, beleértve a város elleni célzott agressziót is. Nabatiehből, Libanon déli részén.”

Meg kell jegyezni, hogy Meron megtámadása előtt izraeli katonai repülőgépek többször is megsértették a libanoni légteret, és megtámadtak egy autót Nabatieh város egyik forgalmas kereskedelmi utcájában. Az utasok ki tudtak szállni az autóból, mielőtt bombatalálat érte volna. Két  sérült volt.

Csütörtökön, február 8-án a Libanoni Ellenállás vállalta a felelősséget, amiért tüzérségi lövedékekkel és rakétákkal lőttek 8 izraeli helyszínre a megszállt Palesztina határán.

Bejelentette, hogy két Burkan lövedékkel megtámadta a Birkat Risha helyszínt, a Zaura körzetet, a Maale Golan laktanyát két Falaq lövedékkel, valamint a Kiryat Shmona és Branit laktanyát, valamint egy radartelepet. Megtámadta a Metula kolónia egyik épületét is, ahol katonák állomásoztak.

A Military Media jeleneteket közölt az iszlám ellenállási hadműveletről, amelyet a Libanon és Palesztina határán lévő Branit laktanya ellen irányítottak.

Izraeli tábornok: A Hezbollah taktikát változtat és fejleszti képességeit. Az északi telepesek hisztérikus állapotban

Ghiora Anbar, a megszálló hadsereg dandártábornoka és a Golani-dandár egykori parancsnoka kijelentette, hogy „a Hezbollah nem hülye, harcosai taktikát váltanak, fejlesztik képességeiket és növelik a Kornet rakéták hatótávolságát”.

„Nem követnek el hibákat” – mondta a Maariv napilap által idézett Anbar tábornok, aki a libanoni határon szolgál.
“A biztonsági öv most Izraelben van, és nem Libanonban, ami a tartalékos katonák kudarcának érzését tükrözi, akik nem tudják visszaküldeni a telepeseket otthonaikba.”

A Kiryat Shmona település polgármestere, Avichai Stern szerint „az izraeli hadsereg vezetőinek kevesebbet kell beszélniük és többet kell tenniük. Ígéreteket hallottunk, hogy visszahozzák Libanont a kőkorszakba, amellett, hogy megfenyegették, hogy nem kell átlépni a vörös vonalakat, amelyek már nem tudom milyen színűek.

És hozzátette: „Kiryat Shmona lakosai körében megnőtt a szorongás, a frusztráció érzésével. Két napja kapok hívásokat tőlük. Hisztérikus állapotban vannak, attól tartanak, hogy felkérik őket, hogy térjenek vissza északra. És mindezt úgy, hogy közben semmi sem történik az életünket fenyegető veszély elhárítására.”

Kiryat Shmona több mint 21 000 telepesét költöztették oda, és ideiglenes apartmanokban és szállodákban kerestek menedéket Izrael-szerte.
Az izraeli megszálló hadsereg északi régiójának parancsnoka, Uri Gordin vezérőrnagy, mielőtt pénteken találkozott volna a Libanonnal határ menti települések vezetőivel, kijelentette: „Tűzszünetet kívánnak követelni. – A Hezbollah tűz a galileai települések ellen. ” – jelentette a Yediot Aharonot izraeli napilap.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑