Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 07. 28.

,,A Szíriai Arab Hadsereg a mi családunk!,, interjú készült a szíriai Al Thawra kosárlabdacsapat elnökével Salam Alawi-val

2019. 07. 28.

Salam Alawi, szíriai hazafi interjút adott a Hands off Syria (El a kezekkel Szíriától) internetes oldal szerkesztőségének. A hölgy a szíriai Al Thawra kosárlabdacsapat elnöke.

A kosárlabdacsapatnak otthont adó sportlétesítményt pedig szinte napi szinten érte támadás, amikor is a Damaszkuszhoz közeli Kelet-Ghouta település az iszlamista terroristák megszállása alatt volt. A hölgy velük kapcsolatban kijelentette, hogy mindenki tudja azt a tényt, hogy ezeket a csoportokat a Nyugat, annak Öböl menti szövetségesei, valamint Törökország és Izrael támogatták már a konfliktus kezdete óta.

Salam Alawi külön kiemelte azt az esetet, amikor 2014 június 26-án a sportpályát gránát találat érte, mely három ott lévő gyereket talált el. Maya Wahbeh és Elias Raed azonnal meghalt a támadás során, míg Robert Qoozma olyan súlyosan megsérült, hogy a Damaszkuszban lévő francia kórházban amputálni kellett mindkét lábát. Július 3-án azonban ő is meghalt a kórházban.

A hölgyben azonban még mindig komoly érzelmeket kavar, a szinte már öt éve történt esemény. És a hangjából érezhető is volt, hogy haragot érez a miatt, hogy az nyugatiak által ,,mérsékelt lázadóknak,, nevezett terroristák gyermekeket gyilkoltak, és mindezt a ,,demokráciát,, emelhető Nyugat támogatásával tették.

Az oldalnak adott interjújában azt is elmondta, hogy osztozott a családok gyászában és fájdalmában, azonban ennek ellenére is sokan a maradás mellett döntöttek. Sok család annak ellenére se hagyta ott a házát, hogy sokszor csupán 300 méterre voltak a terroristák állasaitól. A szíriaiak bátorsága azonban még a számos hihetetlen sokk és tragédia ellenére is segített a túlélésben.

Mindezek ellenére azonban optimista a jövőt illetően és szerinte a szíriai nép bizalma rendületlen a Szíriai Arab Hadseregben, melyet az emberek a családjuknak éreznek és csaladjukként szeretnek. A hadsereg ereje pedig segíteni fog a jövő generációnak Szíria újjáépítésében. A honlap szerkesztője szerint ez a szellemiség volt jellemző Szíria egész területén amerre járt.

Alawi szerint a szíriai nép sokat veszített a jelenlegi konfliktus során, azonban a hadi helyzet megfordult és az egyértelműen világossá vált, hogy Szíria elutasítja a nyugatiak újbóli gyarmatosító törekvéseit és az emberek kiállnak a szabadságuk mellett.

,,Már nincs bizalmunkat az úgynevezett nemzetközi közösségben és már nem hisszük, hogy vannak nagyszerű emberek a Nyugaton.,,

Az interjút készítő oldal szerkesztője mindenféleképpen hősnek és hazafinak nevezte Salam Alawit, és elmondta, hogy szernecsére sok szíriai gondolkodik úgy ahogyan ő. Csodálja őt azért, hogy mindezen kihívások és csapások ellenére még mindig megmaradt az optimizmusa. A nyugati országokat pedig elítéli azért, amiért megpróbálták szélsőséges szörnyetegek kezére adni Szíriát.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (thewallwillfall.org, Hands off Syria)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑